Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παγκόσμια ημέρα για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην ΕΡΓΑΣΙΑ ! ! !

Δεν αρκούν ΕΥΧΕΣ και ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ...



Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Εργατών, που εορτάζεται την ίδια ημερομηνία από το 1984.
Η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία αφορά στην πρόληψη των ατυχημάτων και των ασθενειών στο χώρο της εργασίας, καθώς και στην προστασία και την προαγωγή της υγείας των εργαζομένων.
Στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών και του περιβάλλοντος εργασίας.
Η επαγγελματική υγεία συνεπάγεται την προαγωγή και τη διατήρηση, στο μέγιστο βαθμό, της σωματικής και ψυχικής υγείας, καθώς και της κοινωνικής ευημερίας των εργαζομένων σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
Σε αυτό το πλαίσιο η προνοητικότητα, η αναγνώριση, η εκτίμηση και ο έλεγχος των κινδύνων που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και οι οποίοι μπορεί να αποβούν βλαπτικοί για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων, αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές της διαδικασίας διαχείρισης και εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου.
Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη ο πιθανός αντίκτυπος στις παρακείμενες κοινότητες και γενικά στο περιβάλλον.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σας ,γιορτασται τα εκατομυρια ανεργων ανασφαλειστων,γιορτασται τους παρανομους εκατομυρια ανασφαληστους λαθρομεταναστες.Ολοι λενε πως νιαζονται ,και οι μισοι εργατες δουλευουν χωρις ικα υπερωριων.Ταδικαιοματα των εργατων για πενθημερη οκταωρη εργασια απο την οποια θα ασφαλειζεται ολη η οικογενεια,και θα εχει τα χρηματα που χρειαζεται για να ζει αξιωπρεπος.Τα χασαμαι τα δικαιοματα γιατι οι κυβερνησεις φαγανε τα λεφτα της χωρας και μας πουλησαν σκλαβους πεντακοσια ευρω το κεφαλι.