Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία των ΕΛΠΕ που από κοινού επιχειρούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, σέρνοντας τους στα δικαστήρια για να κηρύξουν την απεργία παράνομη.
Αυτή είναι πλέον η μόνιμη τακτική από μεριάς εργοδοσίας και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα δικαιώματα τους.
Καμία απεργία δεν αναγνωρίζεται, ακριβώς επειδή στρέφεται κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που όλοι αυτοί υπηρετούν.
Το ίδιο έκαναν και με την απεργία των ναυτεργατών, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και πολλών άλλων κλάδων που αντιτάσσονται στα βάρβαρα μέτρα τους.
Στόχος τους είναι να μην κουνηθεί φύλλο στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να βγουν οι επιχειρήσεις πιο δυνατές από την κρίση πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων.
Δεν χωράει καμιά αυταπάτη.
Κυβέρνηση – εργοδοσία – δικαιοσύνη εξυπηρετούν από κοινού τα ίδια συμφέροντα.
Τα συμφέροντα της τάξης τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΕΛΠΕ να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα και να αντιταχθούν στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκφραστών στο εργατικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, κόντρα στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται, πρέπει να απαντήσουν με το δυνάμωμα της πάλης τους, με τη συσπείρωση γύρω από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να συσστρατευτούν με το ΠΑΜΕ.
Μόνο ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να είναι νικηφόρος, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε εγρήγορση.
Τα μέτρα τους δεν τελειώνουν εδώ.
Οργανώνουμε την πάλη μας για ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αγώνας των εργαζομένων των ΕΛΠΕ έχει μεγάλη σημασία για το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας πιστεύω.
Το σύστημα επιτίθεται σε κάθε χώρο εργασίας, με τους εργαζόμενους ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να βρίσκονται εντελώς μόνοι, αντιμέτωποι με δυσβάσταχτους εκβιασμούς και ανύπαρκτη συνδικαλιστική κάλυψη.
Οι μεγάλοι χώροι εργασίας είναι όμως ιδιαίτερο στοίχημα, καθώς μιλάμε συνήθως για αξιοπρεπείς όρους εργασίας, ύπαρξη οργανωμένων σωματείων (με το ρόλο του καθενός βέβαια) και... πολλά λεφτά!
Η "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" δεν σταματάει στους φυσικούς πόρους.
Η σημαντικότερη "δημόσια περιουσία" είναι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας και είναι αυτοί που θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση με την τροϊκανή καθοδήγηση.
Πολλές κατηγορίες εργαζομένων συκοφαντήθηκαν ακόμα και με ψεύτικα "στοιχεία" (η περίπτωση των ΕΛΠΕ είναι μία απ'αυτές) προκειμένου να απομονωθούν και να υποταχτούν, σε μια περίοδο που η εργατική τάξη βρίσκεται εντελώς αποσυγκροτημένη (με συγκεκριμένες ευθύνες).
Τα ΕΛΠΕ δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν, παρόλο που ορισμένοι καλλιεργούσαν επίμονα τέτοιες αυταπάτες.
Ειδικά σε φάση όπου η εταιρία υλοποιεί τεράστιες επενδύσεις και μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι νέοι, η έκβαση της μάχης αυτής αποκτά μεγάλη σημασία.
Ακόμα μεγαλύτερη σημασία αποκτά αν ιδωθεί στη γενικότερη κατάσταση του συστήματος και της εργατικής τάξης, με μια σειρά από "μάχες" να έχουν δωθεί χωρίς αντίσταση (οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχασαν από 20 έως 50% του μισθού τους πέρσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσης κοκ).

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ!