Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά την περίοδο των εορτών του Πάσχα !


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς. Κατά την επίσκεψή τους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσφορά και το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι πραγματικά συγκινητική. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι, εδώ, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο ίδιος επιβλέπει αυτό το καταπληκτικό έργο, που σχετίζεται με την ανάγκη να βρουν τροφή, ακόμη και πολύ νέα παιδιά, αυτές τις Άγιες Ημέρες. Μου δίνεται, επίσης, η ευκαιρία να πω: Όπως είχα, προ ημερών, προτρέψει τον απλό Έλληνα πολίτη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, να μπαίνει στα μαγαζιά και να ξοδεύει, εκεί που μπορεί να ξοδέψει, στα απλά μαγαζιά της γειτονιάς του, στα μικρά καταστήματα της γειτονιάς, έτσι και σήμερα, παροτρύνω τον απλό τον κόσμο, που ξέρει ποιοι είναι οι ασθενείς, ποιοι είναι οι ηλικιωμένοι, ποιοι είναι οι ανήμποροι, ποιοι είναι οι φτωχοί, σε κάθε γειτονιά, να προσφέρει, αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, την αντίστοιχη βοήθεια. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Και, πραγματικά, Μακαριότατε, θέλω, άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ γι’ αυτό το καταπληκτικό έργο που κάνει η Εκκλησία και δεν το κάνει μόνο εδώ. Γνωρίζω, ως βουλευτής της Περιφέρειας ο ίδιος, ότι αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, σημειώνεται ένα τέτοιο καταπληκτικό έργο ανθρωπιάς. Έργο πραγματικά συγκινητικό, που ακουμπάει τον κάθε Έλληνα»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στον στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης. Χριστός Ανέστη, υγεία και δύναμη από τον Θεό σε όλους!»


O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε την 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, όπου αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά βλέπω και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή, όχι θεωρητική, ελπίδα. Ελπίδα η οποία θα είναι εφαρμόσιμη, ώστε να ξαναποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το αύριο. Σε κάθε σπίτι εύχομαι, πραγματικά, να ξαναέρθει η αισιοδοξία. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά. Χριστός Ανέστη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: