Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση του ΠΣΕΕΠ με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ !


Έγινε σήμερα σε πολύ καλό κλίμα η δεύτερη συνάντηση του Σωματείου με τους εκπροσώπους της Εταιρείας.

Από την πλευρά της Εταιρείας ζητήθηκαν διευκρινίσεις επί του διεκδικητικού πλαισίου του Σωματείου για κάθε αίτημα ξεχωριστά.

Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ορίσθηκε η επόμενη συνάντηση στις 23 Φεβρουαρίου.

Αίσθηση και τα θετικά σχόλια των εργαζομένων έχει προκαλέσει η Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ που ακολουθεί !


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13/01/2011

Συναδέλφισσες, οι

Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε «λαϊκές συνελεύσεις» που προκάλεσε ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, για να μιλήσει στους εργαζόμενους.

Οι συναθροίσεις αυτές γίνανε με πρόσχημα την ενημέρωση από την Διοίκηση της οικονομικής πορείας των ΕΛΠΕ. Ο σκοπός όμως ήταν να προβληματίσει-τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να «βάλουν πλάτη για να σωθούν τα ΕΛΠΕ». Αλήθεια, σήμερα ανέλαβαν;

Όμως το να γίνεται συζήτηση για τα εργασιακά θέματα σε τέτοιου είδους καλέσματα αποτελεί θεσμική εκτροπή από πλευράς της Διοίκησης.

Μας παραπέμπει στα «μυστικά δείπνα» της Διοίκησης Χριστοδούλου, τότε που γινόντουσαν συζητήσεις για τα εργασιακά στις ταβέρνες, που στόχο είχαν να παρακαμφθεί το Σωματείο.

Ο Δ/νων Σύμβουλος έχει την τιμή να διοικεί τα ΕΛΠΕ, τον μεγαλύτερο Βιομηχανικό και Εμπορικό Ελληνικό Όμιλο.

Μια εταιρία που αναπτύχθηκε και έγινε «Πρωταθλητής», όπως και ο ίδιος ανέφερε με την συμβολή των εργαζομένων.

Επίσης γνωρίζει ότι στα ΕΛΠΕ υπάρχουν κανόνες, θεσμικές λειτουργίες και εν τέλει ένα πρότυπο μοντέλο εργασιακών σχέσεων, για το οποίο πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος και όχι απολογούμενος.

Η συλλογικότητα είναι στοιχείο αναγκαίο για την περαιτέρω πορεία των ΕΛΠΕ. Οι Διοικούντες προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε παραγωγικούς και μη. Τελικά διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.

Τα εργασιακά συζητούνται θεσμικά με το Σωματείο και όχι στις «φιέστες». Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι κατάκτηση των εργαζομένων, είναι κεκτημένο της ίδιας της Επιχείρησης. Ας μην πέφτουν λοιπόν σε τέτοιου είδους ολισθήματα.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΠΕ.

Η πρόοδος και όχι η οπισθοδρόμηση.

Η εσωτερική αξία των ΕΛΠΕ είναι οι εργαζόμενοι, όχι τα κεφάλαια και ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Ως Διοίκηση πρέπει να προστατεύει τους εργαζόμενους, και όχι μόνο τους μετόχους, απέναντι στις επιθέσεις των ΜΜΕ, όπως το έπραξαν πριν λίγους μήνες, όταν τα ΜΜΕ κατήγγειλαν τις υψηλές αποδοχές του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου.

Το ζητούμενο στα ΕΛΠΕ είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Αναζητείται όραμα, έμπνευση, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Αυτά κτίζονται, δεν πραγματοποιούνται με διαγγέλματα και «φιέστες».


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: