Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η φθορά της Κυβέρνησης τροφοδοτεί την ανεξέλεγκτη κρίση στα ελεγχόμενα συνδικάτα !

Tα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ΓΣΕΕ και ΠΑΣΚΕ είναι μια πρόβα όσων θα επακολουθήσουν σύντομα και σε κομματικό επίπεδο…


Εμφανίστηκε ΠΑΣΚΕ – Ανανέωση... που μιλάει για «Υπουργούς μάνατζερ» και για «ανάληψη δράσης»...
Διαβάστε το μανιφέστο της:

«Η ασκούμενη πολιτική από την σημερινή κυβέρνηση δεν έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, δεν προωθεί την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο, δεν διασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και άρα η ασκούμενη πολιτική της δεν έχει σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά !
Γι’ άλλη μια φορά οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την προστασίατων εργαζομένων στερούνται ειλικρίνειας. Η χώρα φαίνεται να κυβερνιέται από υπουργούς που ενεργούν ως μάνατζερ των υπαλλήλων του ΔΝΤ. Η ιστορία θα γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέλυσε το κοινωνικό κράτος, εκποίησε τη δημόσια περιουσία και ώθησε το λαό στη φτώχεια.
Από την άλλη, η συνδικαλιστική πολιτική των εργατικών δυνάμεων που επηρεάζονται απ’ την κυβερνητική εξουσία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζονται μέσα από την ΠΑΣΚΕ ΓΣΕΕ επικαθορίζεται πλέον σήμερα κατά τρόπο ολοκληρωτικό απ’ τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Αντί ο πολιτικός φορέας να αποτελεί την προέκταση του εργατικού συνδικάτου, αντίληψη που είχε υποστηριχθεί δυναμικά τα προηγούμενα χρόνια, στη σημερινή συγκυρία, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ ΓΣΕΕ, σοκαρισμένες από τη “στροφή” του πολιτικού μας φορέα, γίνονται απολογητές των κυβερνητικών επιλογών, στην επεξεργασία των οποίων ούτε αυτές οι ίδιες συμμετείχαν.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εργατική τάξη αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η υπόσκαψη του λόγου ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η συλλογική έκφραση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ - Ανανέωση, αποτελούμενη από συνδικαλιστικά στελέχη που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία στελεχώνουν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα του σκληρού ιδιωτικού τομέα, ενώ αρκετοί από εμάς είμαστε και εκλεγμένοιστα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ, αναλαμβάνει δράση και καλεί τους συνδικαλιστές της παράταξής μας, τους απλούς συντρόφους και εργαζόμενους σε αντίσταση.
Καλούμε σε ανατροπή της επίθεσης που ακυρώνει ό,τι κατάκτησε η εργατική τάξη τον τελευταίο αιώνα με ταυτόχρονη αντεπίθεση για διεύρυνση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων πέρα και έξω απότην νεοφιλελεύθερη λογική του κέρδους, του καταναλωτισμού, του ανταγωνισμού, της εμπορευματοποίησης των πάντων.
Είναι επιτακτική ανάγκη, μα συνάμα και ιστορική ευκαιρία μέσα σε μια προσπάθεια συντονισμού των υγιών εργατικών δυνάμεων, που εξελίσσεται με τις όποιες δυσκολίες σ’ όλη τη χώρα, ν’ ανοίξει ο προβληματισμός, η συζήτηση, η αναζήτηση της νέας πορείας της ΠΑΣΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας γενικότερα.
Θα προχωρήσουμε σε πρώτη φάση συντονιστικά, χωρίς εσωτερικές διασπάσεις και ρήξεις μέσα στην ιστορική μας παράταξη, με σεβασμό στα ηγετικά μας στελέχη και στην ιστορική τους διαδρομή, μα πάνω απ’ όλα με κανόνες συνδικαλιστικής ευπρέπειας και όχι αγριανθρωπισμού. Εξάλλου η ΠΑΣΚΕ και τα στελέχη της έχουν διαχρονικά δείξει την αξία τους, υπερασπιζόμενοι με υπευθυνότητα την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους θεσμούς της εργατικής τάξης.
Προτείνουμε τη σύγκληση πανελλαδικού συνεδρίου της ΠΑΣΚΕ, όχι για να μεμφθούμε την ηγεσία μας ή να κάνουμε συνδικαλιστικά “ξεκαθαρίσματα”, αλλά για να επανακαθορίσουμε και να διαχωρίσουμε μια και έξω τη στάση μας προς τον πολιτικό μας φορέα. Για να επιβάλουμε αλλαγή πορείας προς μια νέα κατεύθυνση, σοσιαλιστική. Υπέρ των αδυνάτων και όλων αυτών που εκπροσωπούμε. Υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι της βαρβαρότητας που μας επιβάλλουν νεόκοποι - νεοφιλελεύθεροι υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη ταύτιση με τα “τσιράκια” των δανειστών μας.
Τώρα, γιατί η ιστορία δεν επιτρέπει εκ των υστέρων κάλυψη των κενών ! ! !».

Δεν υπάρχουν σχόλια: