Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, επαγρυπνούμε και δεν επαναπαυόμαστε !


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Αρ. Πρωτ : …512… Ασπρόπυργος 30/12/10


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι

Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ του Σωματείου με την Διοίκηση της Εταιρείας. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν από τη μεριά του Σωματείου τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους όπως:
* Την θέση του Σωματείου για τα εργασιακά θέματα, όπου ζητήσαμε από την Εταιρεία να δώσει ένα τέλος στο έντονο κλίμα ανησυχίας και αναστάτωσης, που τροφοδοτούν τα διάφορα δημοσιεύματα σε σχέση με την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνταντίνου, για να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των μονάδων και όλων των τμημάτων των ΕΛ.ΠΕ.
*
Την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που έγινε ακόμη μεγαλύτερη από τις αθρόες αποχωρήσεις των συναδέλφων, που επηρεάστηκαν και από το κλίμα ανησυχίας στο οποίο αναφερθήκαμε πριν.
* Ζητήματα Οργάνωσης Τμημάτων και Διευθύνσεων, όπως και το μεγάλο πρόβλημα των πολλών υπερωριών.
* Την εξέλιξη των νέων επενδύσεων και πως θα ολοκληρωθούν και θα ενταχθούν με ασφάλεια στην παραγωγική διαδικασία.
Η Διοίκηση της Εταιρείας δια του Προέδρου κ. Α. Γιαννίτση και Διευθύνοντος Συμβούλου Ι. Κωστόπουλου, δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους και πως πρόθεση της Διοίκησης είναι να διασφαλίσει την ομαλή και με μέγιστη ασφάλεια λειτουργία της Εταιρείας.
Μας ενημέρωσαν σε γενικές γραμμές για την οικονομική θέση της Εταιρείας και την εξέλιξη των επενδύσεων και συμφώνησαν να γίνουν επιμέρους συναντήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν, όπου θα γίνει αναλυτική συζήτηση και θα δοθούν λύσεις.
Συναδέλφισσες, οι
Σε ότι αφορά την καταγγελία της ΕΣΣΕ, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα σταλεί στην Διοίκηση.
Η δύναμη του Σωματείου, που πηγάζει από την στήριξη τη δική σας και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την δουλειά μας, είναι η πιο μεγάλη εγγύηση.
Το Σωματείο κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Να είστε συσπειρωμένοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι και να γυρίζετε την πλάτη στους πληρωμένους προπαγανδιστές - εκφοβιστές μεγάλων καναλιών και εφημερίδων που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.
Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά και τα δικαιώματά μας.
Σε λίγες ώρες μπαίνουμε στο 2011. Ευχόμαστε σε όλους σας Υγεία, Καλή Χρονιά σε σας, τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σε ότι αφορά το Σωματείο μας συσπείρωση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/12/2010


Συναδέλφισσες, οι

Οι εκλογές του Σωματείου ολοκληρώθηκαν με πρωτόγνωρη συμμετοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους για την ενεργοποίησή τους, καθώς και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα τιμήσουμε την στήριξή σας με όλες μας τις δυνάμεις, στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Όλοι γνωρίζετε πλέον τα αποτελέσματα των εκλογών και την νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ. Είναι γνωστή και η σύνθεση του νέου Προεδρείου στο οποίο σαν Ενιαία Ενωτική Σ.Κ. συμμετέχουμε, με την πεποίθηση ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση.

Η επιλογή μας να συνεργαστούμε με τις δυνάμεις εκείνες, που αποδεδειγμένα τα προηγούμενα χρόνια, στάθηκαν δίπλα μας με εμπιστοσύνη και σοβαρότητα και μαζί πετύχαμε όσα κέρδισε το Σωματείο για τους εργαζόμενους, ήταν επιβεβλημένη.

Δεν συμφωνήσαμε σε διαπαραταξιακό σχήμα, όχι γιατί διαφωνούμε με την πρόταση. Αντίθετα θα το θέλαμε πολύ, ιδιαίτερα σε αυτούς τους τόσο κρίσιμους καιρούς. Όμως, μια συνεργασία για να είναι αποτελεσματική και προς όφελος των εργαζομένων, προϋποθέτει ύπαρξη μιας ελάχιστης εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη που δυστυχώς δεν υπάρχει με αυτές τις δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα, πολέμησαν και την ενότητα του Σωματείου, αλλά και τις προσπάθειές μας να πετύχουμε όσα πετύχαμε την προηγούμενη τριετία.

Παρ, όλα αυτά, πιστεύουμε πως ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας θα δείξει , αν μπορεί να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη αυτή, μέσα από τους αγώνες και τις μάχες που θα δώσουμε, για να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ.

Συναδέλφισσες, οι

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε καν λύση για τα προβλήματα της χώρας. Εμείς δεν δεχόμαστε τον ρόλο της Ιφιγένειας για τους εργαζόμενους, για να φυσήξει «ούριος άνεμος» στα πανιά των τραπεζιτών και των αφεντικών. Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, είναι αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΔΝΤ, αλλά και των ΜΜΕ που τους υπηρετούν.

Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάρει ξεκάθαρη θέση που να βάζει τέλος σ' αυτό το κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης που δηλητηριάζει την καθημερινότητα των εργαζομένων και βάζει σε κίνδυνο και τα εργοστάσια και τις ζωές μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για την τελική μας επιτυχία.

Ο χρόνος που έρχεται είναι ιστορικός.

Ας τον κάνουμε ξεχωριστό με τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας επιτυχίες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ή όχι ΔΕΚΟ ο ΟΤΕ;
Μειώνει τις πρόσθετες αμοιβές και παροχές ο ΟΤΕ αλλά για το θέμα των ευρύτερων περικοπών αποδοχών θα χρειαστεί να περιμένουμε νομική γνωμοδότηση.
Το ζήτημα που έχει προκύψει στον ΟΤΕ είναι το εξής: στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας περικοπών τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ δεν πρόκειται να λάβουν bonus, ενώ επιπλέον κόβονται και οι πιστωτικές κάρτες. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Cosmote, ενώ μείωση υπήρξε και στον μισθό του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ σε σχέση με εκείνον του προκατόχου του, Παναγή Βουρλούμη.
Ταυτόχρονα, όμως, ο ΟΤΕ έλαβε την περίφημη επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών που μιλά για περικοπές αποδχών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Και η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε την επιστολή στους δικηγόρους, γιατί πρέπει να υπάρξει ειδική γνωμοδότηση αν ο ΟΤΕ είναι ΔΕΚΟ ή όχι. Ή εντέλει αν πρόκειται για μία γκρίζα περίπτωση με ιδιόμορφο καθεστώς.
Το θέμα έχει περισσότερο βάθος απ’ όσο νομίζουν ορισμένοι. Αν ο ΟΤΕ θεωρηθεί ΔΕΚΟ τότε πρέπει να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, όπως συνέβη στο υπόλοιπο Δημόσιο; Αν δεν είναι ΔΕΚΟ και είναι απλώς ιδιωτική επιχείρηση, τότε πως είναι δυνατόν να υπάρχει όρος μονιμότητας; Αυτά είναι τα δύο ερώτημα που δείχνουν να θέτουν οι Γερμανοί της DeutscheTelekom που θέλουν πάση θυσία να περιορίσουν τις δαπάνες προσωπικού. Και με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας να είναι προ των πυλών είναι προφανές ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι αρκετά σκληρό.
Το πιθανότερο είναι, βέβαια, να αποφασιστεί ότι ο ΟΤΕ –όπως και ορισμένες ακόμη ΔΕΚΟ- να χαρακτηριστούν ως ειδικές περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι στον ΟΤΕ η μονιμότητα του προ του 2005 προσωπικού ισχύει με νομοθετική ρύθμιση. Και απαιτείται αλλαγή νομοθεσίας για να αλλάξει αυτό. Και αν γίνει τότε θα μιλάμε για μία μίνι επανάσταση που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για το τι μέλλει γενέσθαι και σε άλλους ημικρατικούς φορείς και οργανισμούς της χώρας