Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Mercedes F 800 Style


Να γιατί επιμένω πως οι μάχες για το περιβάλλον κερδίζονται από τους επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα και όχι από τους στείρα αρνητικούς χαβαλέδες οικολόγους... που ανακαλύπτουν κορμοράνους στο Βοτανικό ! ! !








Η εφευρετικότητα που διακρίνει τους ανθρώπους της Mercedes-Βenz και η αστείρευτη ενέργεια που τροφοδοτεί τα κέντρα Έρευνας και Εξέλιξης είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Οι 2.070 πατενταρισμένες τεχνολογίες που κατατέθηκαν μέσα στο 2009 σε διευκολύνουν ώστε να συνειδητοποιήσεις την προσπάθεια που απαιτεί, όχι μόνο η εξέλιξη επαναστατικών εφαρμογών αλλά και η βιώσιμη μεταφορά τους στη γραμμή παραγωγής.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη Mercedes-Benz κάθε ιδέα και κάθε πληροφορία έχει τη δική της αξία.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο περισσότεροι από 1.500 κοινοί θνητοί συμμετέχουν κάθε χρόνο στα δημιουργικά εργαστήρια της φίρμας και περίπου 3.000 πελάτες καταθέτουν τις δικές τους παρατηρήσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αδιάκοπη διαδικασία βελτίωσης του τελικού προϊόντος.
Στην επόμενη μέρα της Mercedes-Benz ανήκει μεταξύ άλλων και το εντυπωσιακό πρωτότυπο F 800 Style.
Πέρα από το εκκεντρικό παρουσιαστικό του αμαξώματος, το οποίο δεν δείχνει να βρίσκεται μακριά από τις σχεδιαστικές συνήθειες της εποχής μας, το F 800 Style ξεχωρίζει για την ευελιξία της πλατφόρμας πάνω στην οποία βασίζεται.
Η τελευταία φιλοξενεί ήδη έναν υβριδικό συνδυασμό (ανάλογο με αυτόν που θα εξοπλίσει την επόμενη γενιά της S-Class), που αποτελείται από ένα εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 109 ίππων και το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC.
Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 409 ίππους, προσφέροντας στο γερμανικό πρωτότυπο τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και να φτάνει την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.
Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις η κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,9 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 τα 68 γρ./χλμ.
Επίσης, οι μπαταρίες λιθίου ιόντων –με δυνατότητα φόρτισης και από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (Plug-in)- προσφέρουν αυτονομία 30 χιλιομέτρων, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών-αστικών μετακινήσεων.
Ως όχημα μηδενικών ρύπων, η πρωτότυπη Mercedes-Benz εξοπλίζεται με κυψέλες καυσίμου και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, φτάνοντας σε αυτήν την περίπτωση την τελική ταχύτητα των 180 χλμ./ώρα.
Το προφίλ της F800 Style συμπληρώνουν τα εξίσου καινοτόμα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της, όπως οι προβολείς τεχνολογίας LED και η επιλογή εξεζητημένων υλικών, τόσο για την κατασκευή ορισμένων τμημάτων του εσωτερικού όσο και του πλαισίου, όπου η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου φροντίζει για τον περιορισμό του συνολικού βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: