Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αύριο ψηφίζουμε στα ΕΛΠΕ !

15.11.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αύριο καλούμαστε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη των μελών της ΚΕΦΕΠ, την εκπροσώπηση του ΠΣΕΕΠ στην ΓΣΕΕ, και για τον απολογισμό του Δ.Σ. του Σωματείου για την δράση του και το τι πέτυχε τα τρία τελευταία χρόνια.
Η τριετία που πέρασε ήταν μια πρωτόγνωρη περίοδος για το Σωματείο μας.
Χαρακτηρίστηκε από την ανάδειξη, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΣΕΕΠ, ενός διαπαραταξιακού προεδρείου, στο οποίο συμμετείχαν παρατάξεις από όλο το πολιτικό–συνδικαλιστικό φάσμα και το οποίο εμείς σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αναλαμβάνοντας κεντρικές ευθύνες στο Προεδρείο.
Στο προεδρείο αυτό όπως καλά γνωρίζετε, δεν συμμετείχαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με δική τους αποκλιτική ευθύνη και παρά τις δικές μας εκλύσεις.
Αντίθετα οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών, πολέμησαν από την πρώτη στιγμή το νέο προεδρείο, με συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις, ανυπόστατες καταγγελίες και διαδικαστικά εμπόδια, με υπογραφές για έκτακτα Δ.Σ. για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, με αποκορύφωμα τις 5 (πέντε!!!) προτάσεις μομφής, με την τελευταία του Σεπτέμβρη του 2009 να προκαλεί την ανατροπή του διαπαραταξιακού Προεδρείου και την επαναφορά με πραξικοπηματικό τρόπο, των γνωστών κομματικών συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο προεδρείο.
Οι παραπάνω εξελίξεις πλήγωσαν το Σωματείο και δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.
Αυτό όμως που σημάδεψε κυρίως την τριετία που πέρασε, ήταν οι δύο Συμβάσεις που υπογράψαμε το 2008 και το 2009 (διετής), με τις οποίες κατοχυρώσαμε μεγάλες αυξήσεις και πολύ σημαντικά θεσμικά αιτήματα, που για την συγκυρία (κρίση) που περνάμε, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Γι’ αυτό και πιστεύουμε πως παρά τα προβλήματα του τελευταίου χρόνου (2010), ο απολογισμός της τριετίας κρίνεται θετικός.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην ψηφοφορία της Τρίτης 16 Νοεμβρίου, σας καλούμε να συμμετέχετε και να ψηφίσετε:
· ΝΑΙ στον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό της τριετίας.
· Την εκπροσώπηση του Σωματείου μας στην ΓΣΕΕ, μέσω της Ομοσπονδίας.
· Την ανάδειξη των μελών της ΚΕΦΕΠ

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: