Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απέχοντες των εκλογών...

Του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σταύρου Λιλόγλου

Εδώ και μήνες υποστηρίζω την άποψη της συμμετοχής των πολιτών σε εκλογές. Πάρα πολλές ώρες ανταλλαγής απόψεων σε παρέες, σε ιστολόγια, αναρτήσεις και πάλι σχολιασμοί και πάλι αναρτήσεις… βουτιά από ψηλά σε μολυβένια θάλασσα. Έφτασε το ποσοστό αποχής να κάνει ρεκόρ.
Ως Δημοκράτης οφείλω να σεβαστώ την απόφαση των συμπολιτών μου και να πω συγχαρητήρια για την καθαρή νίκη τους, απέναντι στο μέτωπο που μιλούσε για συμμετοχή στις κάλπες. Επικράτησαν με άνεση...
Άρα, είχαν και έχουν δίκιο όταν αποφάσισαν να μην λερώσουν τα χέρια τους με αυτές τις κάλπικες κάλπες...
Κι αφού έχασα και νίκησε το δίκιο και η επιλογή των περισσοτέρων έναντι ημών των αιρετικών...γιατί δεν χαίρονται και δεν χαμογελούν;;;
Απλά μάλλον δεν πήραν το μήνυμα των Εκλογών...
Το πήρε όμως ο Στρος Καν και δήλωσε ότι αυτό δεν ξανάγινε !! Δηλαδή, το να μην καταποντίζεται Κυβέρνηση που έλαβε τόσο σκληρά μέτρα.
Μια έξυπνη ατάκα που αντικατοπτρίζει ακριβώς τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, έριξε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ο Τζίμης Πανούσης. Όπως είπε λοιπόν: «Αν ζούσε σήμερα ο Τσόρτσιλ, θα έλεγε: Σήμερα οι Έλληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα αλλά τα πρόβατα σαν Έλληνες»...
Δυστυχώς έτσι όπως κατάντησε η χώρα από τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος, καλείται να πάρει επώδυνα μέτρα που υπαγορεύονται από το κλιμάκιο της Κομισιόν χωρίς αντιρρήσεις από την κυβέρνηση που "πρώτευσε" στις κάλπες την Κυριακή.
Το πρωί της Πέμπτης το οικονομικό επιτελείο παρέδωσε τον προϋπολογισμό του 2011 και τα μέτρα έχουν ήδη κλειδώσει. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε αν δείτε λιγότερα μέτρα από αυτά που προαναγγέλλονται. Δηλαδή δεν θα προβλέπονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε περικοπές επιδομάτων. Αυτά θα γίνουν αργότερα...
Μην πάθουν και κανένα καρδιακό οι κοψοχέρηδες…
Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2011 θα γίνει τους επόμενους μήνες όταν και αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό που δεν θα τηρηθεί , αλλά θα αλλάξει στην πορεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για τον πρώτο Μνημονιακό προϋπολογισμό ή κατ’ άλλους τον πρώτο προϋπολογισμό της χρεοκοπίας, θα οδηγούν σε επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 5 δισ. συν τα 9 δισ. που είχαν ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο.
Μεταξύ των μέτρων ξεχωρίζουν:
1. Αύξηση του ΦΠΑ στο 13% καθώς και αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων, ειδικά των τροφίμων. Επίσης κάποια προϊόντα από τον χαμηλό συντελεστή 5,5% θα πάνε στο 6% ενώ θα υπάρξει και προσπάθεια "ελάττωσης" της πίεσης με μείωση του φόρου σε φάρμακα και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
2. Περικοπές πάνω από 2,4 δισ. ευρώ από την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία
3. Ψαλίδια στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και στις ΔΕΚΟ είτε με μειώσεις προσωπικού είτε ακόμη και με κλείσιμο ζημιογόνων εταιρειών.
4. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον ερχόμενο Ιούλιο με στόχο την είσπραξη πάνω από 200 εκατ. το χρόνο.
5. Εξομοίωση από το ερχόμενο φθινόπωρο του συντελεστή φορολόγησης των καυσίμων με το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα από του χρόνου να πληρώσουμε διπλάσιο ποσό για θέρμανση.
6. Ψαλίδι στις δαπάνες του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται ακόμη και να κλείσουν νοσοκομεία.
7. Πρόβλεψη για περίπου 1 δισ. ευρώ από πρόστιμα για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.
Αυτά κι άλλα πολλά στον προϋπολογισμό που έχει εντολή να συνταχθεί με βασικό σύνθημα "κόψτε από παντού, βρείτε χρήματα".
Κλείνοντας νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους απείχαν στις πρόσφατες εκλογές απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, διότι οι λύσεις που μας προσέφεραν ήταν πραγματικά ανεκτίμητες...
Περιμένω να δω εάν θα δώσουν την ίδια πρωτοποριακή λύση της αποχής και στις επικείμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη βενζίνη, στα τσιγάρα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα λουκέτα, στις απολύσεις, την υποαπασχόληση κλπ !!!
Πάντα τέτοια παιδιά, ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: