Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εκοιμήθη o μεγαλύτερος ιεροκήρυκας του 20ου αιώνα !


ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-8-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 5 π.μ.


«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δω ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…»

Ελέησε, βοήθησε, διακόνησε, κήρυξε το Λόγο του Θεού, παρότρυνε τους χλιαρούς, πολέμησε τους προδότες και τους ειδωλολάτρες, αρνήθηκε τον συμβιβασμό με τους νεωτεριστές και τους φιλοπαπικούς, έλεγξε τους διεφθαρμένους πολιτικούς, συκοφαντήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος από τους εκκλησιομάχους.

Ήταν ένας γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου ! ! !

Γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου στις 20 Απριλίου του 1907. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως Ιεροκήρυκας στην Αθήνα. Έδωσε δεκάδα περιοδικών, ίδρυσε οικοτροφεία φοιτητών και μαθητών, ηγήθηκε της Ιεραποστολικής αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», εκφώνησε κηρύγματα και συνέγραψε πολλά βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. Στις 25 Ιουνίου του 1967 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος. Διέμενε εφησυχάζων στη Φλώρινα, εργαζόμενος πνευματικά. Στις 2 Αυγούστου 2010 υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλωρίνης. Στις 27 Αυγούστου 2010 παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και στις 5 το πρωί της 28 Αυγούστου τελεύτησε τον βίο του σε ηλικία 103 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: