Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Έγιναν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Παρασκευής Δάσους Χαϊδαρίου !


Με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στις 25 και 26 Ιουλίου. Πλήθος λαού, δημοτικές αρχές και κλήρος από ολόκληρη την Μητρόπολη Νικαίας τίμησαν την Αγία στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Χαϊδαρίου.
Του Προεορτίου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και του Μεθεόρτιου Εσπερινού και της Ιεράς Λιτάνευσις της Αγίας Εικών και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.
Φέτος ήταν ιδιαίτερη η χρονιά αφού στο τέλος του Εσπερινού έγιναν και τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ναού που ανακαινίσθηκε μέσα σε δύο μήνες δαπάνες ευλαβών ενοριτών.
Έγιναν εξ αρχής οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τοποθετήθηκε κλιματισμός, δημιουργήθηκαν τουαλέτες, αποθηκευτικοί χώροι, δημιουργήθηκε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και παραγγέλθηκαν εικόνες που κοσμούν την αίθουσα.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεοχάρης Σούλης, με το δυναμικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο φρόντισαν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου να καλύπτει όλες της ανάγκες μιας ενορίας Πόλεως.
Έτσι το νέο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργεί ως χώρος για τα Κατηχητικά Σχολεία, χώρος εκδηλώσεων, ομιλιών, συναντήσεων αλλά και προσφοράς καφέ στα Ιερά Μνημόσυνα.
Καλύπτει αιτήματα ετών πολλών ενοριτών.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Ναού π. Θεοχάρης σε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου και ειδικότερα στους ενορίτες που με την στήριξη και τις δωρεές τους δημιούργησαν αυτή την αίθουσα όπως οι οικογένειες: Βασαλά, Στρατουδάκη, Θεοδωρακοπούλου, Σαββίδη, Σκεπαρνιά, Πρωτογέρου, Σελινά, εταιρία ΦΑΓΕ και εταιρία ΙΩΝΙΑ που πρωτοστάτησαν στο έργο.
Πλέον η ενορία της Αγίας Παρασκευής Χαϊδαρίου απέκτησε ένα χώρο συνάξεων Πνευματικών που θα στολίζει την όμορφη περιοχή μας.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: