Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Εικαστική παρέμβαση στο Μεσσηνιακό τοπίο!!!


Τη συναντήσαμε σε αγροικία μπαίνοντας στη Χώρα Τριφυλίας, μας άρεσε και σας την παρουσιάζουμε!

Αν και το απευχόμαστε... Ίσως αποδειχθεί προφητική!


Bleeps.gr ή Bleeps αποτελεί το ψευδώνυμο του Μ.Β. Κακούρη, ο οποίος είναι Έλληνας καλλιτέχνης.
Ο Bleeps πραγματοποιεί πολιτικοποιημένη τέχνη των δρόμων (Street art), αρτιβισμό, ζωγραφική και κατασκευές.
Η ενασχόληση του Bleeps με την τέχνη των δρόμων ξεκίνησε από το 2003, κατά την περίοδο που κατοικούσε στο Μπρίστολ (Ηνωμένο Βασίλειο) και ήρθε σε επαφή με την τοπική street art σκηνή.
Στους δρόμους κάποια από τα έργα αντλούν στοιχεία από "Εννοιολογική τέχνη", "Λαϊκή τέχνη" και άλλα παρελθοντικά καλλιτεχνικά ρεύματα, ενώ οι πρωταγωνιστές που χρησιμοποιούνται, σχετίζονται με την ερμηνευτική του Bleeps για την κοινωνική ζωή.
Ο σκοπός συλλογικά είναι η εξέταση των θεσμικών στοιχείων (π.χ. θρησκεία, πολιτική, χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταναλωτισμός κλπ).
Η διαδικασία της δημιουργίας ξεκινά ως μια αρχική ιδέα, η οποία δέχεται ιστορικά και φιλοσοφικά στοιχεία προκειμένου να οδηγηθεί στην τελική της μορφή. Όταν όλα αυτά αγγίξουν το στάδιο της υλοποίησης τους, χρησιμοποιούνται ποικίλα μέσα.
Με την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα μετά την έλευση της στην Ελλάδα (2008-2009), ο Bleeps πραγματοποιεί μια σειρά έργων αναφορικά με τα αποτελέσματα αυτής στην εργατική και μεσαία κοινωνική τάξη της χώρας του αλλά και διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: