Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο Σπάρτης Ευστάθιος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Βουλκάνου στην Μεσσηνία !


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος που κατάγεται από τη Μεσσηνία (Βαλύρα) προεξείχε των διήμερων εκδηλώσεων στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Βουλκάνου στην Ιθώμη Μεσσηνίας !

Eκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή Βουλκάνου, στην περιοχή της Ιθώμης Μεσσηνίας όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας. Εφέτος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου ποιμενάρχου, των αφ’ εσπέρας και της κυριωνύμου ημέρας, ιερών ακολουθιών προέστη και ετίμησεν με την παρουσίαν του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ήταν και μέλος της μοναστικής Αδελφότητος της Βουλκάνου.

Υπό της Αδελφότητος επεφυλάχθη επίσημος υποδοχή του Σεβασμιωτάτου μετά Δοξολογίας και εις την συνέχειαν πραγματοποιήθησαν η Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το πρωϊ της κυριωνύμου ημέρας, μετά την Ακολουθίαν του Όρθρου έγινε η κάθοδος της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επωνομαζομένης Βουλκανιωτίσσης από την παλαιάν Μονήν και η υποδοχή της υπό του Σεβ. Σπάρτης εις τον χώρον της Φιάλης της Ιεράς Μονής, παρουσία των Αρχόντων και πλήθους πιστών. Εις την συνέχειαν πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία, όπου ο Σεβ. ωμίλησε λίαν εποικοδομητικώς και εμπνευσμένως δια το πρόσωπον της Μητρός του Κυρίου και Μητέρας όλων των ανθρώπων, οι οποίοι τόσον δοκιμάζονται από τα δεινά και τις κρίσεις του κόσμου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνδημη και ουσιαστική από ολόκληρη τη Μεσσηνία και τις γύρω περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: