Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στο Βίτσι !



Με την συγκινητική συμμετοχή λαού από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η δημιουργία Ιερού Ναού στην μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του Εθνικού Στρατού κατά την απόκρουση της κομμουνιστικής ανταρσίας 1946-1949, στον χώρο του μνημείου στο Βίτσι. Η υπερκομματική πρωτοβουλία αποστράτων και πολιτών (με έδρα την Αθήνα) που στηρίζει την ερανική επιτροπή της Οξυάς Καστοριάς συνεχίζει ασταμάτητα το έργο της για την πραγμάτωση των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτή που καθόρισε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ για το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010.

Οι εθελοντές αυτοί, που είναι εξουσιοδοτημένοι από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, είναι, οι συμμετάσχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις στη περιοχή Γράμμου-Βίτσι, αντιστράτηγοι ε.α. Αντωνακέας Ιωάννης και Μπίκος Δημήτριος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Επιτήδειος Γεώργιος (αντιστράτηγος), Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος (αντιστράτηγος Χωροφυλακής), Τοτονίδης Νικόλαος (ανθυπολοχαγός), καθώς και οι απόστρατοι αξιωματικοί Βράϊλας Γεώργιος (αντιστράτηγος), Κατσέλη – Μπίκου Ζωή (αντισυνταγματάρχης), Καραχάλιος Γεώργιος (υποστράτηγος), Κοτίνης Κωνσταντίνος (ταξίαρχος), Μαυροδόπουλος Παντελής (αντιστράτηγος, Πρόεδρος Τάξεως ‘69 Πυροβολικού), Σταματόπουλος Σπυρίδωνας (συνταγματάρχης), Φραντζεσκάκης Ελευθέριος (αντιστράτηγος), Χρήστου Πέτρος (συνταγματάρχης) και οι πολίτες Νικολάου Χαράλαμπος (έφεδρος ανθυπολοχαγός καταδρομέας, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω) και Γιαννάκενας Ιωάννης (εκδότης).

Παρακαλούνται όσοι πατριώτες θέλουν να παραβρεθούν στα θυρανοίξια και να συμμετάσχουν στην ιερή και εθνική αυτή πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210-6440021 (καθημερινά 9 π.μ. – 5 μ.μ.) και 6944-574645 (Ιωάννης Γιαννάκενας), 6976-202637 (Νίκος Τοτονίδης) ή να περάσουν από το βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων» (Χαριλάου Τρικούπη 14 & Ακαδημίας, Αθήνα).

Πληροφορίες μετάβασης: αναχώρηση Παρασκευή 25/6 ώρα 8 π.μ. και επιστροφή Σάββατο 26/6 10 μ.μ. Κόστος μεταφοράς: 10 ευρώ την ημέρα κατ’ άτομο. Διανυκτέρευση: μονόκλινο 45 ευρώ, δίκλινο 52 ευρώ και το τρίκλινο 65 ευρώ. Εάν συμπληρωθούν οι απαραίτητες κρατήσεις για δυο διανυκτερεύσεις θα υπάρξει και αυτή η επιλογή. Δηλώσεις έως 11 Ιουνίου.

Επίσης για την ενίσχυση και συνέχιση του έργου (αγιογράφηση, διαμόρφωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) μπορείτε να συμβάλλετε στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς, στο όνομα της ερανικής επιτροπής: Γενική Τράπεζα 9800559223-2, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 00088966767-5.

Αγαπητοί φίλοι, τιμήσετε μαζί μας την Ιερή Μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν την ζωή τους το 1946-49, για να μείνουμε εμείς ελεύθεροι και η Πατρίδα μας ακέραια.

Αυτό το τάμα έγινε πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: