Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τα κόμπλεξ της Αριστεράς…

Μιας και ασχοληθήκαμε χθες με τις ανησυχίες του Αριστερού Δημάρχου Αετού Μεσσηνίας και την πρεμούρα που τους έχει πιάσει να απομακρύνουν το Μνημείο με τα ονόματα των σφαγιασθέντων υπό των Κομμουνιστών στην Πλατεία Κοπανακίου, ας θυμηθούμε και τα έργα των δυο πρώτων αριστερών μεταπολιτευτικών Δημάρχων του Χαϊδαρίου.
Του Δημήτρη Γιαχνή και του Δημήτρη Σκαμπά, που επί των ημερών τους άλλαξαν τις ονομασίες των κεντρικών δρόμων του Χαϊδαρίου και αλλοίωσαν τα στοιχεία Μνημείων της πόλης μας:
Η Βασιλέως Κωνσταντίνου έγινε Στρατάρχου Καραϊσκάκη, η Βασιλέως Γεωργίου έγινε Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, η Βασιλέως Παύλου έγινε Ηρώων Πολυτεχνείου, η Βασιλέως Αλεξάνδρου έγινε Ναπολέων Σουκατζίδη, ενώ και άλλες μικρότερες οδοί είχαν την ίδια τύχη…
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπετε την αλλοίωση που επέφεραν με σφυρί και καλέμι στο σιντριβάνι της Πλατείας Ηρώων στο Κέντρο Χαϊδαρίου.
Το σιντριβάνι ήταν το στολίδι της πόλης των παιδικών μας χρόνων και κατασκευάσθηκε επί Δημαρχίας Σπυρίδωνος Τσουτσαίου 1971 – 1974.
Η πρώτη δουλειά με το που ανέλαβαν οι... «Δημοκράτες» ήταν να καταστρέψουν το σκάλισμα με αυτά τα στοιχεία…




Τα ίδια επιχείρησαν ανεπιτυχώς, με επιχρίσματα και στο σιντριβάνι της Πλατείας στην Παναγίτσα, που ήταν έργο του Δημάρχου Βασίλειου Ξανθάκου 1967 – 1971.





Δεν υπάρχουν σχόλια: