Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τελικά η Ν.Δ πρέπει να αλλάξει... και όνομα ! ! !

Δυο λόγια για τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ.


Την Κυριακή 30-5-2010, όλα τα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.
Για πρώτη φορά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν το δικαίωμα της απευθείας εκλογής των Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.
Επίσης απευθείας από τα μέλη εκλέγονται και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και φυσικά απευθείας εκλέγονται και τα μέλη τόσο των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όσο και των Διαμερισματικών Τοπικών Οργανώσεων.
Καλούνται όλα τα μέλη του κόμματος να δώσουν το παρόν στις δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες και να μην αδιαφορήσουν.

Η αδιαφορία για τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες στην ουσία σημαίνει παραχώρηση σε άλλους της δυνατότητας για ρύθμιση της ζωής μας.
Βλέπουμε λοιπόν πως μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μέσα σε επτά μόλις μήνες και κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, το μέχρι πρότινος υπερσυντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έκανε άλματα δημοκρατικότητας που δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί κανείς μόλις επτά μήνες πριν και συγκεκριμένα:
Α) Εκλέγει πλέον τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος.
Β) Εκλέγει τον Πρόεδρο της νεολαίας του κόμματος (ΟΝΝΕΔ) απευθείας από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Γ) Εκλέγει τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιτροπών του κόμματος απευθείας από τα μέλη του κόμματος.
Και όλα αυτά κάτω από το βάρος μιας πρόσφατης συντριπτικής εκλογικής ήττας για την Νέα Δημοκρατία και κάτω από το βάρος μιας ασφυκτικής προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και των νταβατζήδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι προσπάθειες αυτές του Αντώνη Σαμαρά, αν και συναντούν την δυστοκία ακόμα και ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που τόσα χρόνια δε γνώριζαν τέτοιες διαδικασίες, εντούτοις έφεραν τους πρώτους καρπούς, με την πρόσφατη νίκη και άνετη επικράτηση της φοιτητικής και σπουδαστικής νεολαίας
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που σημαίνει ότι μέσα σ’ αυτόν τον πολιτικό χαλασμό η νέα γενιά αποδέχεται και εγκρίνει τις νέες δημοκρατικές διαδικασίες.
Εμείς περιμένουμε κάποια στιγμή από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει και στις τελικές μεταρρυθμίσεις για να εκδημοκρατιστεί πλήρως το κόμμα και να συμμετέχει ουσιαστικά ένα τμήμα της κοινωνίας στην πολιτική.
Δηλαδή την εκλογή απευθείας από τα μέλη του κόμματος των υποψηφίων βουλευτών και τοπικών αρχόντων καθώς και τη θέσπιση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων.
Φυσικά θα πρέπει να γίνει πρώτα, με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, μια αξιολόγηση και ξεκαθάρισμα των παλιών μηχανισμών που είχαν παγιωθεί μέσα στο κόμμα και το κρατούσαν δέσμιο των προσωπικών τους συμφερόντων.
Και ενώ βαδίζουμε ολοταχώς προς το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την περασμένη εβδομάδα στην ολομέλεια της οργάνωσης στο Χαϊδάρι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις τοποθετήσεις μου και μίλησαν για «Σύμβολα» που δεν πρέπει να τα αγγίζουμε… και είναι οι ίδιοι που πρώτοι θα υπακούσουν στα κελεύσματα της Θεοδώρας της Μεγάλης… να τους υπενθυμίσω τι έλεγα την επομένη της βαριάς και αναμενόμενης ήττας, με αφορμή τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη
εδώ… και τι είπε χθες στο ραδιόφωνο του e-Rock.gr και στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Γιώργου Κουμιώτη, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για θέματα διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας:


Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθειά κοινωνική και μοιάζει σαν αξεπέραστη. Θα ξεπεραστεί, αλλά θα πονέσουμε πάρα πολύ. Και είναι κρίμα, για εκείνους που στάθηκαν αξιοπρεπείς, με εντιμότητα και υπευθυνότητα, να υποστούν αυτά που αναμένονται στην Ελλάδα...

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι το σύστημα αυτό κατέρρευσε, έχει σαπίσει, ότι οι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν έτσι και πρέπει να χρησιμοποιηθούν άνθρωποι άφθαρτοι...

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις, είναι η ώρα των μεγάλων του αποφάσεων. Αν δεν τις πάρει, η Νέα Δημοκρατία θα σέρνεται και όχι εξουσία δεν θα δει, αλλά ούτε θα υπάρχει ενδεχομένως...

Πρέπει να αλλάξουν όλα... Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει όνομα, να αλλάξει προσανατολισμό ιδεολογικό, να αλλάξει οργανωτική δομή, να θέσει προδιαγραφές πολύ υψηλές, γι' αυτούς που θέλουν να εκπροσωπούν τον λαό, να στείλει στο σπίτι τους εκείνους που έβλαψαν την παράταξη, με οποιονδήποτε τρόπο, να μην είναι πλέον μέλη του κόμματος και σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο...


Τις τοποθετήσεις Σούρλα τις αφιερώνω στο Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια… με αφορμή τις «κορώνες» του στην ολομέλεια… και ο νοών νοείτω ! ! !

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ Α Ρ Α Μ Α Ν Λ Η !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΡΕ ΜΟΥΤΡΟ.