Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στιγμιότυπα από τις αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα κατά της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ















6 σχόλια:

foyrtoynas είπε...

το ψεμα μασ ειπαν για 2,500 εργασιασ αλλα δεν μασ ειπαν απο πια χωρα

foyrtoynas είπε...

http://www.youtube.com/user/foyrtoynas1#p/u/11/wBzRHg0d8BA

Ανώνυμος είπε...

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

Μαχητική η χτεσινή διαδήλωση στην Ελευσίνα

Το κέντρο της Ελευσίνας σηκώθηκε «στο πόδι» από τη χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων

Με μια μαζική διαδήλωση που ξεσήκωσε το κέντρο της Ελευσίνας, εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μεταλλεργάτες από τις γύρω περιοχές του Θριασίου και μαζί με τους εργάτες από άλλους κλάδους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διατράνωσαν χτες το απόγευμα την απόφασή τους να μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο που έχουν στήσει από κοινού κυβέρνηση και διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων», πατώντας στην οδηγία Μπολκεστάιν, για να γίνει με φτηνά εργατικά χέρια το τεράστιο έργο της επέκτασης των διυλιστηρίων της ΠΕΤΡΟΛΑ.
Η χτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητά της, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από μια σειρά κλάδους, έδειξε ότι ο αγώνας που δίνουν εδώ και μήνες τα σωματεία της Ζώνης και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά («ΜΑΣΙΝΑ»), για το δικαίωμα στην δουλειά, για να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης, αλλά και συνολικά από την περιοχή Θριασίου, είναι υπόθεση που αφορά συνολικά την εργατική τάξη της Αττικής.
Τη χτεσινή κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού τα σωματεία της Ζώνης και η «ΜΑΣΙΝΑ». Τόπος συγκέντρωσης των εργατών ήταν η κεντρική πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας. Εκεί άρχισαν να καταφτάνουν εργαζόμενοι πολύ πιο νωρίς από τις 6.30 που είχε καθοριστεί το αγωνιστικό ραντεβού. Οι εργαζόμενοι της Ζώνης, αλλά και του Πειραιά έφτασαν με πούλμαν, ενώ όσο προχωρούσε η ώρα, στην πλατεία έρχονταν εργαζόμενοι από όλη την περιοχή του Θριασίου, αλλά και της Αθήνας.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Μάρκος Αλεξίου από τη Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παντελής Παπαβασιλείου, πρόεδρος της «ΜΑΣΙΝΑΣ» και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Από τους ομιλητές διαμηνύθηκε ότι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν το έργο να γίνει με σύγχρονους δούλους για τα κέρδη των μετόχων των ΕΛΠΕ, όταν η ανεργία στους κλάδους έχει «χτυπήσει κόκκινο», κατήγγειλαν τη «δράση» των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΜ, το τοπικό Εργατικό Κέντρο που βάζουν πλάτη στα σχέδια των ΕΛΠΕ, ενώ ξεκαθάρισαν ότι οι ταξικοί αγώνες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν για να προσληφθούν άνεργοι εργάτες της Ζώνης και της περιοχής με βάση τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα συγκροτημένα δικαιώματά τους.
Η πορεία που ακολούθησε, με προμετωπίδα το πανό των σωματείων «ΟΧΙ στο σκλαβοπάζαρο του 21ου αιώνα που στήνουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΕΛΠΕ», με τον παλμό, τα απανωτά της συνθήματα, με κυρίαρχο «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», σήκωσε επί ποδός την πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Δυτικής Αττικής 19/5/2010


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 – ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΤΚ 19200



Συνάδελφοι

Το τελευταίο μήνα γινόμαστε μάρτυρες ενός μπαράζ ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου από δύο κλαδικά σωματεία που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ (συνδικάτο μετάλλου Πειραιά και συνδικάτο μετάλλου Ελευσίνας ‘’ η ΜΑΣΙΝΑ’’) – και που το πρώτο δεν έχει καμιά σχέση με την περιοχή του Θριασίου – σχετικά με τους εργαζόμενους στα έργα των ΒΕΕ.


Στις ανακοινώσεις τους μάλιστα αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή οδηγία Μπολκεσταϊν σαν μοναδικοί αντίθετοι αυτοί, ενώ είναι γνωστό ότι ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα την έχει καταγγείλει. Ισχυρίζονται ότι με τον αγώνα τους έπεισαν την Διοίκηση των ΕΛΠΕ να μην εφαρμόσει την οδηγία και παράλληλα κατέθεσαν σε αυτήν λίστες με ανέργους μόνο από την επισκευαστική ζώνη του Περάματος για το έργο της Ελευσίνας.


Συνάδελφοι είναι οξύμωρο από την μία να κάνετε τους επαναστάτες στον εργοδότη και από την άλλη να «διαπραγματεύεστε» μαζί του εκβιάζοντας τον ταυτόχρονα, να προσλάβει εργαζόμενους από συγκεκριμένες λίστες ανέργων που του προτείνετε εσείς. Αλήθεια!! Αυτή την επανάσταση δεν την καταλαβαίνουμε. Να σταματήσετε αυτές τις τακτικές γιατί ενώ κατηγορείτε τους άλλους ουσιαστικά εσείς συνάδελφοι παίζετε το ρόλο του «νταβατζή». Οι άνεργοι δεν έχουν χρώμα. Το δουλεμπόριο όντως δεν θα περάσει.


Η αλήθεια είναι ότι τα θεσμικά όργανα όπως το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας , η Ομοσπονδία Πετρελαιοειδών Χημικών Βιομηχανιών ΠΟΕΔΧΒ, και κυρίως το σωματείο ΠΣΕΕΠ των ΕΛΠΕ πέρα από χρωματισμούς αντιστάθηκαν και είναι αυτοί που ανάγκασαν την εταιρία να ανακαλέσει την αρχική της θέση. Ειδικά η συμβολή του ΠΣΕΕΠ ήταν καθοριστική ώστε να μην εφαρμοστεί η οδηγία σε αντίθεση με την προηγούμενη Διοίκηση του ΠΣΕΕΠ όπου συμμετείχε και συνδικαλιστής προσκείμενος στο ΠΑΜΕ η οποία δεν έκανε τίποτε για να μην εφαρμοστεί ο οδηγία Μπολκεσταϊν στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη.


Την ΔΑΚΕ - ΕΚΕΔΑ την καλύπτει απόλυτα η θέση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας όσον αφορά τις προσλήψεις για το έργο της Ελευσίνας με την κατά προτεραιότητα επιλογή ανέργων της περιοχής μας μέσω του τοπικού ΟΑΕΔ χωρίς εξαιρέσεις και φιλικές κομματικές επιλογές. Όχι πλέον σε ρουσφετολογικές λίστες που ταλάνισαν για χρόνια τη χώρα μας.


Η κυβέρνηση καθημερινά έχει επιδοθεί σε ένα σταδιακό ‘’σερβίρισμα’’ ενός πακέτου μέτρων που συνδιαμόρφωσε με την τρόικα και συμφώνησε με τους πιστωτές της χώρας μας. Ένα πακέτο που εμπεριέχει τις πιο ανατρεπτικές και επαχθείς αλλαγές των τελευταίων πενήντα ετών και αφορά τις εργασιακές σχέσεις (ανεργία, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση μισθών κλπ) και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ( κατάργηση 13ου και 14ου μισθού σύνταξης, 40 χρόνια εργασία, σύνταξη στα 65, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών κλπ).

Την ίδια στιγμή αφήνει ατιμώρητους τους υπευθύνους της χρεοκοπίας, τους μεγάλους οφειλέτες εισφορών και φόρων και γενικά αυτούς που γκρέμισαν την ελπίδα και το όνειρο από τον εργαζόμενο.


Μοναδική μας αντίσταση η συμμετοχή μας στην απεργία της Πέμπτης 20/5/2010 και την συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ


Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς




ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ - ΕΚΕΔΑ

Ανώνυμος είπε...

http://www.poedxb.gr/doc_anak/anakoinvsh%20deltio%20typou%2014.5.10%20%20gia%20kataggelia%20syndikatoy%20metalloy

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τη δύναμη και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας
Αποκάλυψη 3


«Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν»


Το ζήτημά μας δεν είναι ποσοτικό. Η αντίθεσή μας, με το ΣΕΜΕΕ βρίσκεται στην κατεύθυνση που έχουν δώσει στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου. Στην κατάσταση που το έχουν φέρει, με πιο χαρακτηριστικό το συντεχνιακό, τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό.


Οι τυπογράφοι δεν αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, κάποιος που πραγματικά δουλεύει μόνος του ή με την οικογένειά του και κάποιος που έχει 15-20 ή και 800 άτομα προσωπικό.


Απέναντί μας είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια της τυπογραφίας, το κόμμα της τυποεκδοτικής το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι τους, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη διοίκηση του ΣΕΜΕΕ.


Για τις τελευταίες αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια παραπάνω.
Έχουν οδηγηθεί, σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση εκμαυλισμού και παράλυσης του κλαδικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντικειμενικά τα συμφέροντα που εκφράζουν, είναι μιας μικρής μερίδας μεγάλων τυπογραφείων και μεγαλοεκδοτών. Δεν παίρνουν ποτέ θέση στα προβλήματα, αδιαφορούν για την κατάντια της τυπογραφίας και βλέπουν την εξέλιξή τους, σε άμεση σύνδεση με τους μεγαλοκαρχαρίες της τυπογραφίας και τα κομματικά μονοπώλια.


Πρέπει να κάνουμε καθαρό σε όλους τους συναδέλφους, ότι αποφασιστικό ζήτημα είναι το γύρισμα της πλάτης τους, σε αυτή την ταχτική του ΣΕΜΕΕ. Και των υποστηρικτών του δηλαδή: τους Λουδοβίκους και τους Μαρκησίους της τυπογραφίας.


Προσπαθούν, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του typografeio, να μας κολλήσουν τη "ρετσινιά" ότι, είναι θέμα χρόνου όλοι εμείς τα χιλιάδες μικρά και μεσαία τυπογραφεία, να σβηστούμε από τον χάρτη. Θεωρούν ότι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Να μην απαντήσουν στα ζητήματα που τους βάζουμε. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.


Σήμερα συνάδελφοι, πρέπει να έχουμε καθαρό ότι διασπαστής, είναι αυτός που υπονομεύει τους αγώνες. Που δε διεκδικεί. Που βάζει πλάτη για να περάσει αυτή η φιλομονοπωλιακή πολιτική στον κλάδο.


Γιατί αντικειμενικά, άσχετα δηλαδή από το βαθμό κατανόησης που υπάρχει, αυτοαπασχολούμενοι, μικρά και μεγάλα τυπογραφεία, εργαζόμενοι στέκονται στην ίδια πλευρά, έχουν απέναντί τους κοινό αντίπαλο, τα κομματικά μονοπώλια, τους συνδικαλιστικούς τους εκφραστές και την πολιτική τους.


Όμως όλοι αυτοί οι συνδικαλισταράδες μεγαλοτυπογράφοι με τις πεντάχρωμες μηχανές, μέσω του ΣΕΜΕΕ κλικ εδώ το μόνο που κάνουν είναι να υπογράφουν με τους βουλευτοσυνδικαλιστές της τυποεκδοτικής μία ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, σέρνοντας όλο τον κλάδο στα δικαστήρια. Είναι ανίκανη να λειτουργήσουν σωστά την μοναδική σχολή τυπογραφίας. Γλύφουν και παρακαλάνε, για χορηγία τους προμηθευτές κάθε χρόνο για μια πίτα σε ακριβό ξενοδοχείο με μπουφέ.


Συνάδελφοι,
Μέτα από πολύ σκέψη, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων που κατόπιν αιτήσεως τους ζήτησαν την διαγραφή τους από το μητρώο μελών του ΣΕΜΕΕ.


ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝ. Α.Ε.Β.Ε


ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ Ο.Ε. ‘’ΟΨΗ’’


ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.


ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ο.Ε.


ΕΝΤΥΠΟ Ι. ΣΑΛΙΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.


FORMAT Α.Ε.Β.Ε.


ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ Ο.Ε.


ΙΔΕΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε


Ο κλάδος κρατά την τύχη του στα χέρια του.
Ριζικές λύσεις θα έρθουν με ριζικές αλλαγές.
www.typografeio.blogspot.com