Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα μας κρίνει η ΙΣΤΟΡΙΑ !


Πριν από μερικά λεπτά στην αίθουσα της Βουλής...


Πριν από 30 χρόνια μέσα σε αυτή την αίθουσα, εμείς είπαμε το μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ, ενώ εσείς αποχωρώντας είπατε το μεγάλο ΟΧΙ !

Σήμερα, πάλι μέσα σε αυτή την αίθουσα, εσείς λέτε το μεγάλο ΝΑΙ στο ΔΝΤ και στην ύφεση της οικονομίας, ενώ εμείς πιστεύοντας σε μια άλλη προοπτική ανάπτυξης της χώρας λέμε το μεγάλο ΟΧΙ !

Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα κρίνει και εσάς και εμάς ! ! !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 1400 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ..
Για τα αφεντικά της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου Γιάννη Τόλη και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Χρήστο Ματζώρο
Ο εργάτης όταν περνά την πόρτα του τυπογραφείου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε γιατί δεν υπάρχει δουλειά και κλείνει το τυπογραφείο. Θα χάσει την δουλειά του Θα πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του; Τι θα πει στην γυναίκα του; πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του.
Η ανεργία φέρνει τους ανθρώπους στην απελπισία. Και κανείς μα κανείς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος.


Εσείς είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και δεν κινδυνεύετε από απόλυση (ULTRA PRINT Ματζώρος). Άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. Βλέπουμε όλους σας με σημαίες και πανό του ΠΑΜΕ με πολιτικά συνθήματα έξω από τα τυπογραφεία να προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους μαζί με τα τσιράκια σας εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του κόσμου. Να μιλάτε για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) χωρίς ακόμα να έχετε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, χωρίς ακόμα να έχετε δημοσιοποιήσει την εργοστασιακή ΣΣΕ της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, χωρίς ακόμα να έχετε δώσει τα 1400 ευρώ στον εργάτη που ζητάτε από τους άλλους. Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

www.typografeio.blogspot.com