Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Από την ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε στην EFG Eurobank Ergasias !

Ο μέχρι χθες Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. κος Ευθύμιος Χριστοδούλου, ανακοινώθηκε ότι θα διορισθεί από την προσεχή τακτική συνέλευση που θα γίνει τον Ιούνιο, Πρόεδρος (μη εκτελεστικός) της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. μετά την αποχώρηση του Ξενοφώντα Νικήτα.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νευραλγικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στελέχη που υπηρέτησαν εταιρείες αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων του Δημόσιου τομέα και πολλά τα ερωτηματικά…

Βέβαια δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας, αλλά σίγουρα τίθεται ζήτημα ηθικής... της πολιτικής !

Ο κ. Ξενοφών Νικήτας, από δεκαετίας πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, αποφάσισε να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας με τη λήξη της θητείας του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου κατά την προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση.
Ο κ. Ξ. Νικήτας, έχει ενεργό συμμετοχή 61 χρόνων στα τραπεζικά δρώμενα της χώρας μας έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Τράπεζας Εργασίας και Αντιπρόεδρος στην American Express Bank. Με την εμπειρία και τις γνώσεις του συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή ενοποίηση της Τράπεζας Εργασίας με την Eurobank EFG αλλά και στην επιτυχημένη πορεία του Ομίλου μας.
Συμμετείχε ενεργά σε διάφορα συμβούλια και επιτροπές της Τράπεζας σε κρίσιμους τομείς, συνδράμοντας στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξή της. Η Τράπεζα εκφράζει προς τον απερχόμενο Πρόεδρο τις θερμές ευχαριστίες της για τη μακρόχρονη και πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά του στο έργο και την πρόοδό της.
Στην προσεχή Τακτική Συνέλευση, που θα συνέλθει τον Ιούνιο του 2010, θα προταθεί για την κενούμενη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστοδούλου, με πολύπλευρη συμμετοχή στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας και σημαντική παρουσία στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, έχει διατελέσει Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ευρωβουλευτής, Διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Εθνική Τράπεζα, Γενικός Διευθυντής στην ΕΤΕΒΑ, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο κορυφαία στελέχη που διορίζει και τοποθετεί το κράτος για να εκπροσωπούν -θεωρητικά- το δημόσιο συμφέρον, την... επομένη της απομάκρυνσής τους να προσλαμβάνονται αμέσως στις επιχειρήσεις των επιχειρηματιών που υποτίθεται οτι ήταν... ανταγωνιστές είναι πασίγνωστο φαινόμενο.
Ο Κόκκαλης για παράδειγμα αξιοποιεί στις επιχειρήσεις του στελέχη του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, στρατιωτικοί προσλαμβάνονται αμέσως απο εταιρείες όπλων και πάει λέγοντας...
Πως και γιατί λοιπόν ο Λάτσης κάνει... Πρόεδρο της Τράπεζάς του τον... Πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων;
Προφανώς, επειδή ως Πρόεδρος των ΕΛΠΕ ήταν... απέναντι στην Petrola του Λάτση.
Θα μπορέσει άραγε ο Γιώργος Παπανδρέου να σπάσει το κακό αυτό σπυρί;
Να απαγορεύσει "επι ποινή θανάτου" την δυνατότητα ενα κρατικό στέλεχος που ασκεί διοίκηση και παίρνει αποφάσεις για λογαριασμό του δημοσίου, όταν απομακρύνεται για οποιοδήποτε λόγο να προσλαμβάνεται απο επιχειρήσεις συμφερόντων επιχειρηματία που είχε δοσοληψίες με την κρατική επιχείρηση που εργαζόταν.
Αν αυτό συμβαίνει, να ασκείται ποινική δίωξη και στις δυο πλευρές.
Για να μην προσβλέπουν τα κρατικά στελέχη που ασκούν διοίκηση και μοιράζουν... δουλειές και χρήμα, στους... επιχειρηματίες αυτούς.
Ο Λάτσης έκανε λοιπόν πρόεδρο της τράπεζας του, τον... Πρόεδρο των κρατικών πετρελαίων!
Πολύ ωραία...
Όπως ίσως θυμάστε ο εν λόγω "δεξιός κύριος" έχει διατελέσει Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Μητσοτάκη και Ευρωβουλευτής, Διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Εθνική Τράπεζα, Γενικός Διευθυντής στην ΕΤΕΒΑ, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Ανώνυμος είπε...

Η λαϊκή παροιμία λέει: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο».
Βέβαια υπάρχει και αυτή η περίπτωση που είναι συχνότερη: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο είναι βρώμικα»...

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ, Ν' ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ανώνυμε 12:10

Τα ΕΛΠΕ ήταν... κάποτε... κρατικά...
Και πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ το 2003 να πάψουν να είναι κρατικά...
Και αν αντιλαμβάνομαι καλά από την τοποθέτησή σου...
Πρωτίστως, ήταν απόφαση των δικών σου πολιτικών φίλων ! ! !

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Το σχολιαστή (12:10) τον ενδιαφέρει ότι "ο εν λόγω κύριος είναι δεξιός";
Μήπως θέλει να του απαριθμήσω δεκάδες τρανταχτές περιπτώσεις φίλων του "σοσιαλιστών";
Τι νόημα έχουν τέτοιες αναφορές;
"Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" !

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν !

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που ο Σημιτης εξαγορασε την τοτε Πετρολα, γιατι η εταιρεια δεν πηγαινε καλα...για εσενα μπενεα η κινηση της κυβερνησης Σημιτη να εξαγορασει την Πετρολα σου βγηκε σε καλο...σαν εργαζομενος ειδες να δικαιωνεσαι μισθολογικα και να απεγκλωβιζεσαι απο τον εργασιακο μεσαιωνα που ειχαν στησει οι γνωστοι εργατοπατερες της ελευσινας...οσο για την τοποθετηση του παππου, οι μασκες επεσαν...τωρα δικαιωνονται οι παραταξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ...αλλα μπενεα την κινηση εξαγορας της πετρολα απο τον Σημιτη, στην ελευσινα την θυμουνται με λυτρωτικη χαρα...
Οσο και να σε ενοχλει τα ΕΛΠΕ ειναι κρατικα μονο που οταν την ευθυνη του δημοσιου την εχει κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ ασκει managment εν αντιθεσει με την ΝΔ που ηταν απλος θεατης...και το αποδεικνυει η τοποθετηση του Παππου...που μοιαζει με ανταμοιβη...παντως ειχε καιρο να δουλεψει στον ιδιωτικο τομεα, το βιογραφικο του ειναι γεματο κρατικα ποστα...για να δουμε τις επιδοσεις του τωρα...θα εχουν ενδιαφερον.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ναι έτσι είναι όπως τα λες...
Το ΠΑΣΟΚ ασκεί managment με το διορισμό εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου...
Είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε διορίσει και η ΝΔ που δεν ασκούσε managment...
Είναι ο πρώην Διευθύνων της Petrola και εκλεκτός του ομίλου Λάτση...

Θαυμάζω τις γαλαζοπράσινες αναλύσεις σας... και τον κομματικό φανατισμό σας...
Τι στιγμή που όλα καταρρέουν γύρω μας...

* Δεν υπάρχει εργαζόμενος στην Ελευσίνα που να μη μακαρίζει την καλή του τύχη από την ενοποίηση...
Το έχουμε πει χίλιες φορές...
Τώρα να δούμε τι θα κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Η Οδύσσεια της ελπίδας

Η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης κατέρρευσε. Κλέψιμο, διαφθορά, ατιμωρησία, λαϊκισμός. Φτιάξαμε ενα υπερκράτος που δεν μπορούμε πιά να χρηματοδοτήσουμε, εναν δικτατορικό αριστερόστροφο συνδικαλισμό που έπνιξε με βία τα πάντα, διαλύσαμε σχολεία, πανεπιστήμια, υγεία, δικαιοσύνη. Ελάχιστες χώρες βρήκαν 4 κοινοτικά πακέτα ανάπτυξης (περίπου 100 δις ευρώ), που κατα μεγάλο ποσοστό καταχραστήκαμε,ελάχιστες χώρες βοηθήθηκαν τόσο για να αναπτυχθούν. Απο το 1981 και μετά πνιγήκαμε στα σκάνδαλα. Καταφέραμε να κρύψουμε ενα τερατώδες χρέος για χρόνια, να υπονομεύσουμε όλεςτις διεθνείς μας συμμαχίες, να φτιάξουμε εναν φανταστικό κόσμο "κεκτημένων". Καί σήμερα, καθώς ο κομμουνισμός μας καταρρέει, αντί να μας αφήσουν να βουλιάξουμε,να μας τιμωρήσουν με αποβολή απο την Ευρώπη και το ευρώ και να μας αφήσουν να βγάλουμε τα μάτια μας με 10% διεθνές επιτόκιο, θα μας δώσουν περί τα 120 δις ευρώ για να μας σώσουν. Θα είναι η μεγαλύτερη και ακριβότερη διάσωση χώρας στην Ιστορία.

Ο,τι και να μας ζητήσει το ΔΝΤ να κάνουμε, έπρεπε να τό είχαμε κάνει μόνοι μας απο καιρό. Να είχαμε ήδη μειώσει το Κράτος,να είχαμε λογιστήρια στα νοσοκομεία, ελέγχους παντού.Δεν το κάναμε. Τώρα θα γίνουν με το ζόρι.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, ή αποφασίσουμε νά σφαχτούμε μεταξύ μας σε εναν ακόμα Εμφύλιο καίγοντας το σπίτι μας. Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως δεν βιώνουμε ούτε μια νέα Χιτλερική κατοχή, ούτε έχουμε το ηθικό δικαίωμα να δηλώσουμε αδικημένοι. Βιώνουμε ενα αληθινό Τέλος Εποχής. Η Ευρώπη θα μπορούσε τώρα να μας διαλύσει και να μας μοιράσει στον αέρα. Δεν το έκανε. Και αντί τούτου μας σώζει. Ας ατενίσουμε λοιπόν το μέλλον. Θα είναι μια Οδύσσεια. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μια Οδύσσεια ελπίδας. Η ενός αργού και τελετουργικού θανάτου. Ας ελπίσουμε το πρώτο.

Σίγουρα πολλοί βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Είναι κι αυτό μέρος της Οδύσσειας...

http://locus-editorium.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html#comments

Ανώνυμος είπε...

Ενα τεράστιο ελληνικό όραμα

Τη στιγμή που η παρακμή μας μπαίνει στην τελευταία πράξη του δράματός της υποδεχόμενη το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ελάχιστο πλέον μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει πια τη δύναμη να οραματισθεί πως αυτός ο τόπος μπορεί πια να παράγει κάτι το μεγαλοπρεπές. Με οδύνη παρακολουθούμε πιά την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού συστήματος, όπως σωστά αναφέρεται, ή του"συστήματος ΠΑΣΟΚ", όπως θα έπρεπε να τιτλοφορείται η μεγαλύτερη ιδεολογική δύναμη που σάρωσε την Ελλάδα απο το 74 και μετά, προάγοντας την ανηθικότητα σε συλλογική παραγωγή συνείδησης. Τα πάντα καταρρέουν και το ξέρουμε. Και το δίπολο"Αριστεράς-Δεξιάς", δεν επαρκεί πλέον ούτε για την κατανόηση του κόσμου, ούτε για λύσεις, ούτε κάν για συζητήσεις. Είμαστε ειλικρινά χαμένοι.

Τη στιγμή αυτή της εθνικής μας συμφοράς, δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς πως η μικρή και ανίσχυρη Ελλάδα παρήγαγε κάποτε ενα απο τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχέδια στον κόσμο, ένα απο τα πιό επιτυχημένα αναπτυξιακά οράματα που εφηύρε ποτέ ο κόσμος, μία απο τις πρώτες παγκοσμιοποιημένες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ενα αληθινό θαύμα: Την Εμπορική μας Ναυτιλία.

Ηταν μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού σχεδίου που συνέλαβε ποτέ αυτός ο τόπος απο την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, μια αμιγώς ελληνική σύλληψη, μέρος του πιό συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου που εφαρμόστηκε ποτέ σ' αυτό τον άμοιρο τόπο. Ενός οράματος που θα μείωνε την ανεργία στην Ελλάδα, θα της έδινε τεράστιους οικονομικούς πόρους ανάπτυξης, και θα την ανεξαρτητοποιούσε βιομηχανικά. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ψωροκώσταινα έσκυψε πάνω στις δικές της δυνάμεις, το δικό της ανθρώπινο δυναμικό, όρισε σωστά το συγκριτικό της πλεονέκτημα απέναντι στον κόσμο, κι έφτιαξε μια πρωτιά.

Αντί να ναυπηγεί καράβια στην Ασία και την Αμερική, θα τα έφιαχνε στην Ελλάδα. Αντί να αγοράζει χάλυβα απο Ευρώπη και Αμερική, θα τον παρήγαγε στην Ελλάδα. Ναυπηγική στην Ελλάδα, επισκευές στην Ελλάδα, εταιρείες ηλεκτρικών και πλαστικών στην Ελλάδα, επιστημονικό προσωπικό απο τα ελληνικά πανεπιστήμια,στελέχωση απο ειδικές σχολές εμπορικής ναυτιλίας. Ολα στην Ελλαδα. Ενα τέλειο σχέδιο.

Η Ελλάδα θα γινόταν η μεγαλύτερη ναυτιλιακή βάση στον κόσμο. Ενώθηκαν έτσι οι απανταχού του κόσμου έλληνες εφοπλιστές, απο τα νησιά μας, την Αργεντινή, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική. Βοήθησε και το κράτος. Χρήματα, βιομηχανίες, σχολεία, εγκαταστάσεις, ειδικό υπουργείο. Το σχέδιο πέτυχε. Κάποια εποχή, η ναυτιλία απασχολούσε πάνω απο 300 χιλιάδες έλληνες, χώρια οι περιφερειακές υπηρεσίες που την συντηρούσαν.

Ναυτιλία, Τουρισμός, Βιομηχανία και μεταναστευτικά εμβάσματα έχτισαν την Ελλάδα του μεσοπολέμου. Η γενιά που μας μεγάλωσε. Αυτοί που με τις συντηρητικές ίσως συνήθειες τους, πήγαιναν στη δουλειά κάθε μέρα, και τις κυριακές στην Εκκλησία. Η γενιά που θεωρούσε ντροπή να πείς ψέματα, να κλέψεις και να προσβάλεις τον γείτονα. Και που έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο για μάθημα, όχι για καταλήψεις. Η γενιά που συμμετείχε σε κάτι, ένα συλλογικό όραμα, ενα σύστημα αξιών. Οι γονείς μας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την περίοδο του μεγάλου οραματιστή Κων/νου Καραμανλή, ήρθε η "λαίλαπα". Ο Αντρέας και ο Σοσιαλισμός του. Προσκεκλημένος και κείνος του Καραμανλή, που ήθελε να στελεχώσει την Ελλάδα με άξιους ανθρώπους.Και εκείνος, αντί να δράξει την ευκαιρία και να σπρώξει την Ελλάδα ενα βήμα παραπέρα βέλτιώνοντας δομές, συμμαχίες και εμπόριο (γιατί και έξυπνος ήταν, και κοσμοπολίτης,και ελιτιστής), έφτιαξε σταδιακά το "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Το γνωστό πράσινο ρουφιανομάγαζο με την πυραμιδωτή δομή της αρπαχτής.Σε μιά 20ετία δεν ειχε μείνει τίποτα όρθιο. Ούτε δομή ιεραρχίας, ούτε αξιολόγησης, ούτε σχολεία, ούτε πανεπιστήμια. Εκανε άπειρους ανασχηματισμούς (για να τρώνε όλοι), μοίρασε παντού το ευρωπαϊκό κοινοτικό χρήμα ασύστολα, έφερε στην Ελλάδα τον πρώτο επαγγελματία μάνατζερ κλοπιμαίων (τον Κοσκωτά). Στο τέλος, σαν σκυλί πληγωμένο να γλύφει τις πληγές του, πέθανε κι εκείνος στα χέρια της αεροσυνοδού γκόμενας, που και σπίτι 2 εκατ. ευρώ απέκτησε (το περίφημο "κωλόσπιτο"), και το υπουργικό συμβούλιο έστηνε να περιμένει έξω απο το δωμάτιο. Κυβέρνησε αυτό τον άμοιρο τόπο ακόμα και η Δήμητρα...

Ανίκανοι να το διαχειριστούν, και ακόμα πιο ανίκανοι να το επεκτείνουν, οι μετά τον Κων/νο Καραμανλή κυβερνήσεις, υποβίβασαν το μεγαλύτερο ιστορικά αναπτυξιακό όραμα της θαλάσσιας πατρίδας σε ενα ακόμα πιθανό "πόρο", κατακερματισμένο ανάμεσα σε διάφορα υπουργεία, με μάνατζερς τύπου Λούκας. Χαμένο και δολοφονημένο κι αυτό απο τη "λαίλαπα", το όραμα της Ναυτιλίας βρίσκεται σήμερα κρυμμένο κάπου στα χαρτιά που τώρα ανακατεύουν οι νέοι μας προσκεκλημμένοι του Νομισματικού Ταμείου...

http://locus-editorium.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Μπενεα συμφωνουμε στο κυριο ζητημα λοιπον οτι οι εργαζομενοι στην ελευσινα σωθηκαν με την ενοποιηση...τωρα οσον αφορα τις γαλοζοπρασινες αναλυσεις που τις κατηγορεις για κομματικο φανατισμο, θα επρεπε να θυμηθεις λοιπον οτι αυτες οι συνδικαλιστικες δυναμεις υπερψηφισαν στο γενικο συμβουλιο την μισθολογικη εξισωση των συναδελφων της ελευσινας με τον υπολοιπο ομιλο...την εποχη εκεινη, η ενιαια προσπαθουσε να υπονομευσει το γενικο συμβουλιο με ενδεχομενη μη απαρτια...οποτε οι γαλαζοπρασινες δυναμεις εχουν προσφερει χειροπιαστο εργο..η ενιαια φιλε γιωργο τι εχει να επιδειξει σαν εργο χειροπιαστο μηπως την απωλεια της προυπηρεσιας των νεων κατα την διαρκεια της θητειας της?...η τοποθετηση παππου δικαιωσε για αλλη μια φορα την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για τους προβληματισμους που ειχαν θεσει ανοιχτα στους εργαζομενους.
Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιομαστε την προυπηρεσια των νεων την κατεκτησε το διδυμο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δηλαδη οι γαλαζοπρασινοι που λες και εσυ...αλλα και οι ενιαιοι,οι ελευθεροι δεν προερχονται απο πολιτικη παρθενογενεση...και αυτοι εχουν θητεια στο υπαρχον κομματικο συστημα, εχουν και πολιτικη αναφορα σε μια πιο σκληρη κομματικη εποχη...οι εργαζομενοι θυμουνται παρα πολυ καλα, τους πρωην "παντοδυναμους", "ελευθερους" κομματικους "βαρονους" της δεκαετιας του 80 και του 90 και τα πεπραγμενα τους...τωρα αν το παιζουν επικριτες ενος κομματικου συστηματος που οι ιδιοι πρωταγωνιστησαν στην επικρατηση του οφειλεται μαλλον στην αναζητηση ενους νεου συνδικαλιστικου ρολου σε μια εποχη που τους εχει ξεπερασει...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ !

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ, ΠΟΙΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΗΠΩΣ Η ΕΝΙΑΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ?ΠΟΙΟΙ ΑΠΩΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΝΙΑΙΟΙ?ΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΝΙΑΙΟΙ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ" ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ...Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...




Ούτε σήμερα απήργησαν στο κομματικό τυπογραφείο...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΩΣ ΟΙ SYNTROFOI
ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...




Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων η Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μαζί με το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το τυπογραφείο του ΛΥΚΟΣ ΑΕ και σε άλλα τυπογραφεία με σημαίες του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να εμποδίσουν την λειτουργία τους.


Καλούμε το ΣΕΜΕΕ και τον πρόεδρο του κύριο Κόκκορη, να πάρουν αμέσως θέση, να καταγγείλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τον πόλεμο που δέχεται ο κλάδος ακόμα και σε μέρα απεργίας από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και τα επαγγελματικά κομματικά τους στελέχη.



Δίνεται γενικότερα μια μάχη που δεν είναι ευκαιριακή, που έχει πίσω της γερή απόφαση για ταξική απάντηση στους κόκκινους κεφαλαιοκράτες και την τυποεκδοτική τους και μπροστά της συγκεκριμένο το δρόμο που βαδίζει. Η ταξική ένταση στην τυπογραφία είναι αναπόφευκτη καθώς καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο οι προσφιλείς μύθοι, που έχουν την προστασία των συμφερόντων της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.
Η χτεσινή και η σημερινή λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μέρα απεργίας είναι η απόδειξη του ρόλου που έχουν οι αριστεροί καπιταλίστες του κκε απέναντι στο εργατικό κίνημα.-



ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ (Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Χρήστο Ματζώρο.




Ο κλάδος να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του
και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
www.typografeio.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ,6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΕ,6 ΧΡΟΝΙΑ 60% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ,ΣΗΜΗΤΟΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗ;