Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ανακοίνωση της Ενιαίας - Ενωτικής για τα μέτρα της Κυβέρνησης.

04.03.2010
.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες ανακοινώθηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων της Κυβέρνησης.
Μέτρα πρωτόγνωρα, αντιλαϊκά, που πλήττουν όσο ποτέ, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα Λαϊκά Στρώματα, και αφήνουν στα μαλακά αυτούς που χρόνια κερδοσκοπούσαν, σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας ολόκληρης. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι αναστατώθηκαν, με την σκέψη πως αυτά τα μέτρα αφορούν και στα ΕΛ.ΠΕ. πρέπει να ξέρετε τα εξής :
Τα ΕΛ.ΠΕ. δεν είναι ΔΕΚΟ. Υπάρχει γι’ αυτό και απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ όπου μας χαρακτηρίζει Ιδιωτική Επιχείρηση, λόγω του ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέχει το 51% των μετοχών. (Λάτσης 37%, Δημόσιο 33%, ΧΑΑ 30%).
Τα ΕΛΠΕ δεν επιδοτούνται από το Δημόσιο. Αντίθετα από τα δημοσιευμένα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του 2009, προκύπτουν κέρδη 175 εκ. ευρώ, δίνοντας υψηλότατο μέρισμα στους μετόχους (45 λεπτά/μετοχή). Δεν θα πρέπει να υπάρξουν λοιπόν περικοπές στις αποδοχές μας, λόγω αυτών των μέτρων.
Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μας αφορούν...
Αυτοί που σχεδίασαν τα μέτρα αυτά είναι χρόνια στο... επάγγελμα. Ξέρουν πως να διασπούν τον κόσμο, για να μειώνουν τις αντιδράσεις. Και η μέθοδός τους είναι γνωστή από την εποχή του Χίτλερ. Πρώτα – πρώτα, μας κάνανε πλύση εγκεφάλου με προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και τους «υπαλλήλους τους» μεγαλοδημοσιογράγους. Και όταν πλέον πίστεψαν πως ο λαός έχει «μουδιάσει» και τους παρακολουθεί τρομοκρατημένος, αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους. Πρώτα «χτυπούν» τους Δημόσιους Υπάλληλους (με τα χθεσινά μέτρα) σαν πιο «εύκολο στόχο» και αφήνουν για το καλοκαίρι τον ιδιωτικό τομέα και ίσως όχι ολόκληρο, αλλά κατά κατηγορίες, για να μας αντιμετωπίσουν διασπασμένους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ας μην τους κάνουμε την χάρη. Αυτή η αντιλαϊκή επίθεση μας χτυπάει όλους και όλοι μαζί πρέπει να την πολεμήσουμε.
Ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν για αύριο 5 Μαρτίου 2010, 3ωρη Στάση Εργασίας
(συγκέντρωση στις 13:00μ.μ. έξω από την Βουλή) και το Ε.Κ.Θ. 4ωρη Στάση Εργασίας 12:00 με 16:00μ.μ για την Θεσσαλονίκη (συγκέντρωση στις 13:00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Β. Ελλάδας).
Η καθολική μας συμμετοχή είναι προϋπόθεση για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις.
Αυτός ο αγώνας είναι όλων των εργαζομένων.



Έλεγε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, όταν ο Ναζισμός εξαπλώνονταν στην Γερμανία πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος το 1939...

«έπιασαν τους ομοφυλόφιλους, εγώ όμως δεν ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν φώναξα.

Μετά έπιασαν τους Εβραίους, αλλά εγώ δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.

Μετά έπιασαν τους Αριστερούς, όμως εγώ δεν ήμουν αριστερός και δεν φώναξα.

Στο τέλος ήρθαν και έπιασαν και εμένα, όμως δεν είχε μείνει κανείς για να φωνάξει!!!»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ...ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...Η ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΜΠΑΤΛΕΡ ΣΑΣ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ ΑΛΛΑ Ο "ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ" ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ,ΕΙΠΑΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΞΕΧΑΣΕΙ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟΙ "ΑΣΤΑΚΟΜΑΓΚΕΣ"....