Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Alfa Romeo for ever ! ! !


Από την αγαπημένη μας Alfa Romeo Duetto Spider (1967) του Dustin Hoffman στην ταινία «Ο πρωτάρης» έως σήμερα...


Το 1967 η ταινία ο πρωτάρης («The Graduate») κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη σε δύο κινηματογράφους και κάνει την Alfa Romeo Duetto Spider διάσημη!!! 
Στην ταινία υπάρχει η τέλεια αίσθηση τόπου και χρόνου και η Alfa Romeo «δένει» τέλεια με αυτό. Το κομψό, αλλά ελαφρώς φθαρμένο «κόκκινο σπορ αυτοκίνητο», είναι ακριβώς αυτό που ένας πλούσιος 21χρονος πτυχιούχος όπως ο Μπένζαμιν Μπράντοκ (Ντάστιν Χόφμαν) οδηγούσε, με την χορηγία των γονιών του, προφανώς.
Ο πρόσφατα απόφοιτος κολλεγίου Μπένζαμιν Μπράντοκ βρίσκεται παγιδευμένος στη σχέση του με την κ. Ρόμπινσον, η οποία συμβαίνει να είναι σύζυγος του συνεταίρου του πατέρα του και στη συνέχεια βρίσκεται ερωτευμένος με την εφηβική κόρη της, Ιλέιν.
Μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας είναι η διαδρομή του Μπένζαμιν στη γέφυρα Bay του Σαν Φρανσίσκο. Αυτή ήταν μία πρώτη εικόνα της ελευθερίας, της διαφυγής και της ιδέας του αυτοκινήτου ως αντικειμένου του σεξ. Όλα αυτά μπλέχτηκαν όμορφα και επικαλύφθηκαν με το soundtrack των Simon και Garfunkel, το οποίο, όπως και το αυτοκίνητο, έπαιξαν σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Αργότερα, το αυτοκίνητο συμμετέχει και πάλι όταν ακινητοποιείται (έμεινε από καύσιμο) την κρίσιμη στιγμή, καθώς ο Μπένζαμιν τρέχει στην εκκλησία για να σταματήσει τον γάμο της Κάθριιν Ρος. Φυσικά, όπως πολλοί ιδιοκτήτες Alfa, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.
Στα στραβά της ταινίας ο Μπένζαμιν, οδηγεί ανάποδα στη γέφυρα. Σύμφωνα με το σενάριο κατευθύνεται ανατολικά προς το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, αλλά βρίσκεται στο πάνω κομμάτι της, που σημαίνει ότι κατευθύνεται προς τα δυτικά. Η ατάκα της ταινίας ήταν: «Κυρία Ρόμπινσον, προσπαθείτε να με αποπλανήσετε».
Το μοντέλο πήρε το όνομά του από ένα διαγωνισμό που οργάνωσε η Alfa Romeo. Το έπαθλο ήταν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Περισσότερα από 100.000 ονόματα κατατέθηκαν και επικράτησε το Duetto, το οποίο πρότεινε ο Γκουιντομπάλτο Τριόνφι, από την Μπρέσια.

1 σχόλιο:

zarkadaki είπε...

etsi einai oi prwtes agapes den ksexniountai.....