Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τα συνδικάτα απαλλαγμένα από τις παθογένειες του παρελθόντος πρέπει να πρωτοστατούν...

25.01.2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Με κυρίαρχα τα ζητήματα της οικονομίας και το καταιγισμό μέτρων σε βάρος του κόσμου της εργασίας, η χώρα μας βρίσκεται σε μια βαθειά και παρατεταμένη κρίση που θα ενταθεί ακόμη περισσότερο όσο ασκούνται οι γνωστές πολιτικές που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Οι «μονόδρομοι» όλων όσων δημιούργησαν την κρίση, δεν μπορούν να αποτελούν πρόταση διεξόδου από αυτήν. Η προσπάθεια της εξομοίωσης προς τα κάτω, στρέφοντας τις στρατιές των ανέργων και των υποαπασχολούμενων που παράγει αυτή η πολιτική, ενάντια σε όσους εργάζονται και διατηρούν ακόμη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όχι μόνο πρέπει να απορριφτεί, αλλά σ’ αυτή τη ζοφερή για τον λαό μας πραγματικότητα, πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα κοινωνική συμμαχία ενότητας και αλληλεγγύης, ένα ρωμαλέο κίνημα αντίστασης για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση και τις πολιτικές που επιχειρούν να την εφαρμόσουν.
Τα συνδικάτα απαλλαγμένα από τις παθογένειες του παρελθόντος πρέπει να πρωτοστατούν και να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης και όχι να γίνονται τα ίδια μέρος του προβλήματος.
Η δημοκρατική και ηθική νομιμότητα στο σωματείο μας, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι η πρώτη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας του.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι.
Μετά το πραξικόπημα του Σεπτέμβρη, αλλά και με την άρνηση από το σημερινό «προεδρείο» για Γενική Συνέλευση (μετά τις 641 υπογραφές), που θα έδινε διέξοδο στην κρίση που ξέσπασε στο σωματείο μας, η γνωστή «ηγεσία» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να ανατρέψουν τους συσχετισμούς μέσα στον κόσμο, πώς να απαξιώσουν τα όσα μέχρι τότε πετύχαμε σαν διοίκηση του ΠΣΕΕΠ, πώς να «διορθώσουν» την εικόνα τους σαν μηχανισμοί... Και όλα αυτά δυστυχώς, σε βάρος του Σωματείου και των εργαζομένων.
Οι σημαντικότερες «πολιτικές πρωτοβουλίες» που πήραν, ήταν να πιέζουν και να παρακαλούν τους νέους υπουργούς, για να βάλουν τους κολλητούς τους (ή και τους ίδιους;) σε διευθυντικές θέσεις.!!!
Οι πιο σημαντικές «πρωτοβουλίες» τους σε σχέση με τους εργαζόμενους, ήταν να μοιράζουν «φλασάκια» (sticks μνήμης) και να κληρώνουν εισιτήρια ποδοσφαίρου !!!
Παράλληλα φρόντισαν να παγώσουν τις προσλήψεις που εκκρεμούσαν, βάζοντας σε περιπέτεια τμήματα και μονάδες που περίμεναν χρόνια να καλύψουν κενές θέσεις, και να δουλεύουν (ως πότε;) με υπερωρίες ή με απαράδεκτη πίεση για να καλύπτουν τις ανάγκες της δουλειάς. Όπως και νέες μονάδες (CCR κλπ.) που ακόμη δεν έχουν τους χειριστές για να τις λειτουργήσουν !!! Πάγωσαν και τις προσλήψεις συναδέλφων εργολαβικών για το 2009, παρά τα όσα προβλέπει και η Συλλογική μας Σύμβαση, (που ευτυχώς υπογράψαμε για 2 χρόνια -τώρα πια όλοι οι εργαζόμενοι το καταλαβαίνουν- παρά τον πόλεμο και την καταψήφιση από την γνωστή «ηγεσία» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).
Και το τελευταίο, «φρόντισαν» να δώσουν το πράσινο φως στην Εταιρεία για να κόψει προϋπηρεσίες νέων συναδέλφων, για να κατηγορήσουν εμάς τους... «κακούς» ότι τάχα τις «πουλήσαμε»!!! Τέτοια ανευθυνότητα!!! Είναι τα ίδια πρόσωπα που στα πλαίσια της Σύμβασης του 2007 η μεν ΠΑΣΚΕ με το περίφημο «γράφημα» των 82 κλιμακίων, προέβλεπαν την ένταξη των νέων συναδέλφων σε φθηνότερα κλιμάκια και καθυστέρηση εξέλιξης 6 ετών, η δε ΔΑΚΕ με ανακοίνωση Θεοφίλη, να δεχτούμε το 6% που πρότεινε η εταιρεία , με αντάλλαγμα την ένταξη των νέων συναδέλφων σε φθηνότερα κλιμάκια.!!! Σχέδια που τους χαλάσαμε με το δημοψήφισμα που απέρριψε τις προτάσεις τους. Και όταν προτείναμε στο τελευταίο Δ.Σ. (20.01.2010) απεργία για τις προϋπηρεσίες, κάνανε πως δεν καταλαβαίνουν...
Και τα προβλήματα μαζεύονται...
Αυτούς τους μήνες της κρίσης στο Σωματείο, η Εταιρεία αργά αλλά σταθερά αμφισβητεί οργανογράμματα, απειλεί με κλείσιμο μονάδων και κατάργηση πόστων ή βαρδιών, εκμεταλλεύεται την κατάσταση στο Σωματείο και προχωράει σχέδια σε βάρος των εργαζομένων.
Εδώ θέλουμε να προειδοποιήσουμε την Εταιρεία, να τελειώνει με αυτά τα παιχνίδια. Κύριοι, δώστε άμεσα τις προϋπηρεσίες όπως οφείλετε, δρομολογήστε τις προσλήψεις και μην σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε την συγκυρία με το πρόβλημα στο Σωματείο. Αυτό θα αλλάξει γρήγορα και τότε θα βρείτε ενωμένους τους εργαζόμενους απέναντι στα προβλήματα. Θα φροντίσουν οι εργαζόμενοι γι’ αυτό.
Συναδέλφισσες, οι
Ένα προεδρείο, που με πραξικοπηματικό τρόπο αγνοεί τις υπογραφές αυτών που το εκλέγουν, δεν μπορεί να έχει καμιά νομιμοποίηση σε καμία διοικητική και οικονομική του απόφαση.
Μόνη λύση πλέον είναι, η χωρίς δισταγμό καταψήφιση όλων των πεπραγμένων και να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Και οι μόνοι που μπορούν και πρέπει να δώσουν λύση είναι οι εργαζόμενοι.
Γι’ αυτό, στη ψηφοφορία για τον απολογισμό του Σωματείου είναι η ώρα να μιλήσετε εσείς, τα απλά μέλη.
Να δώσετε ένα τέλος σ’ αυτή την εκφυλιστική κατάσταση. Να επιβάλετε την μόνη λύση που μπορεί να δώσει διέξοδο στο Σωματείο.
Την Δευτέρα 01 και την Τρίτη 02 Φεβρουαρίου, ψηφίζουμε ΟΧΙ στον απολογισμό τους.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που δεν σέβονται ούτε το καταστατικό, ούτε την βούληση των ίδιων των εργαζομένων.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στους μηχανισμούς και τις μηχανορραφίες τους.

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ


1. Παναγιώτη Οφθαλμίδη
2. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου
3. Θωμά Κώτσια
4. Αναστάσιου Ξένου
5. Αθανάσιου Σταμούλη
6. Θεμιστοκλή Κωστόπουλου
7. Παναγιώτη Παπαδέλη
8. Χρήστου Πέππα
9. Κωνσταντίνου Ρεντίνα
10. Χρήστου Δημητρίου

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ‘’Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.’’, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και εκπροσωπείται νόμιμα (υπόψιν κ.Πέτρου Καραλή, Διευθυντή Ι, Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρίας ‘’Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.’’).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προς το Σωματείο με την επωνυμία ‘’Πανελλήνιο Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια’’, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και εκπροσωπείται νόμιμα.

Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2010

Α. Θέμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανομένων.
Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 της τελευταίας ΕΣΣΕ των ετών 2009-2010, προβλέπεται χρονοεπίδομα ‘’σε ποσοστό 2,5% επί του ποσού του μισθολογικού κλιμακίου του εργαζομένου, για κάθε συμπληρωμένο χρόνο υπηρεσίας και με ανώτατο όριο τα 35 χρόνια υπηρεσίας’’. Στη συνέχεια προβλέπεται ότι ‘’Τα χρόνια προϋπηρεσίας σε άλλο εργοδότη, σε Διυλιστήριο ή βαριά Χημική Βιομηχανία, στην ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα, που του έχουν ήδη αναγνωρισθεί από την Εταιρία ή πρόκειται να του αναγνωρισθούν με σχετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, επίσης προσμετρώνται για τον υπολογισμό του χρονοεπιδόματος’’.
Ένα από τα θέματα επί των οποίων έλαβε απόφαση το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2009, ήταν η αναγνώριση της προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων, που είχαν προσληφθεί από το 2008 και το 2009 και εκκρεμούσε η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους σε άλλους εργοδότες πριν από την πρόσληψή τους στα ΕΛ.ΠΕ.
Ενώ η προσθήκη της φράσης ‘’σε Διυλιστήριο ή βαριά Χημική Βιομηχανία’’ για πρώτη φορά στην ΕΣΣΕ του 2008, έγινε για να αποκλεισθούν απλώς περιπτώσεις προϋπηρεσίας σε εντελώς άσχετες εργασίες, κάτι που δήλωσε και η εταιρία μετά από δικές μας παρεμβάσεις που έγιναν και κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης, αλλά και αργότερα, παρεμβάσεις που έγιναν λόγω των επανειλημμένων αναβολών σύγκλησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, πληροφορηθήκαμε ότι το τελευταίο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προχώρησε σε αυθαίρετη ερμηνεία του συγκεκριμένου άρθρου και σε μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που προσελήφθησαν το 2008 και 2009 σε όλες τις ειδικότητες (χειριστές, τεχνίτες, τεχνολόγους, μηχανικούς).
Πρέπει να τονίσουμε και να λάβετε υπόψιν σας ότι η ίδια η εταιρία, στις Προκηρύξεις για τις προσλήψεις του 2008 και 2009, έθετε ως βασική προϋπόθεση και κύριο προσόν για τις προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες, την ύπαρξη προϋπηρεσίας. Δεν μπορεί η προϋπηρεσία που αποτελεί βασική προϋπόθεση πρόσληψης και προσόν που έχει βαρύνουσα σημασία για την κατάταξη και την πρόσληψη κάθε υποψηφίου, στη συνέχεια στον νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο να μην αναγνωρίζεται κατά την εφαρμογή του άρθρου 3 για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Είναι εντελώς αντιφατική και παράλογη από μέρους σας, η αντιμετώπιση των ετών της προϋπηρεσίας των νεοπροσλαμβανόμενων συναδέλφων.
Ενδεικτικό του παράνομου και παράλογου της απόφασής σας είναι ότι υπάρχουν σήμερα νέοι εργαζόμενοι που χωρίς την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους σε άλλους εργοδότες, οι αποδοχές τους στα ΕΛ.ΠΕ. υπολείπονται αυτών που καθορίζονται στις κλαδικές τους ΣΣΕ, όπως πχ οι Μηχανικοί (των οποίων η προϋπηρεσία στα ΕΛ.ΠΕ. αναγνωρίζεται από την ημερομηνία εγγραφής τους στο ΤΣΜΕΔΕ).
Θεωρήσαμε αναγκαία την παρέμβασή μας αυτή προς την εταιρία, για να σταματήσει να παίζει με αυθαίρετες, γενόμενες για πρώτη φορά, ερμηνείες του συγκεκριμένου άρθρου της ΕΣΣΕ. Απαιτούμε να αναγνωρίσει η εταιρία, ως οφείλει, τα έτη προϋπηρεσίας στους νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση σας καθιστούμε υπεύθυνους και σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, δικαστική και συνδικαλιστική, για τη σωστή εφαρμογή της ΕΣΣΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Β. Θέμα συμβάσεων με ξενοδοχεία για καλοκαιρινές εκδρομές.
Μετά σχετική συμφωνία με το Σωματείο ΠΣΕΕΠ των εργαζομένων η εταιρία στην ΕΣΣΕ του έτους 2008 (άρθρο 12 παρ.13) χορήγησε ως κοινωνική παροχή ‘’τη διοργάνωση και κάλυψη δαπάνης εξαήμερης εκδρομής προσωπικού ετησίως’’. Σε εφαρμογή του ίδιου άρθρου που περιέχεται και στην ΕΣΣΕ 2009-1010, η εταιρία χορήγησε την εξαήμερη εκδρομή προσωπικού σύμφωνα με συμβάσεις που υπέγραψε, για πρώτη φορά πέρυσι, με 4 μεγάλα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Οι συμβάσεις με τα ξενοδοχεία ίσχυαν από 15.6.2009 έως την 18.9.2009 και η εταιρία, κατά ρητή πρόβλεψη των συμβάσεων αυτών, μπορούσε να τις παρατείνει και για το έτος 2010, με έγγραφη δήλωσή της μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2009, με τους ίδιους οικονομικούς όρους και όρους παροχών προς τους εργαζομένους. Δηλαδή ουσιαστικά οι συμβάσεις αυτές ήταν διετούς διάρκειας και σύμφωνο με τη συμφωνία αυτή ήταν και το Σωματείο των εργαζομένων, όπως απαιτείτο από την ίδια την ΕΣΣΕ.
Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας σε ένα για πρώτη φορά τόσο μεγάλο ποσοστό τους, έκαναν χρήση της παραπάνω παροχής. Μάλιστα όλοι ήταν απολύτως ικανοποιημένοι και δεν υπήρξε κανένα παράπονο για τα ξενοδοχεία που ήταν συμβεβλημένα και τις παροχές τους.
Είναι λοιπόν άξιο απορίας και πρέπει να σας απευθύνουμε το συγκεκριμένο ερώτημα, γιατί δεν προχώρησε η εταιρία ως το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου του 2009 σε παράταση των συμβάσεων αυτών και για το έτος 2010, όπως είχε σαφή δυνατότητα, με τους ίδιους όρους και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και για το 2010.
Ζητάμε να εφαρμοσθούν άμεσα οι όροι για παράταση των συμφωνιών με τα 4 ξενοδοχεία και για το 2010 και να γίνει το συντομότερο δυνατό η δήλωση της εταιρίας για παράταση των συμβάσεων και για το τρέχον έτος. Για όποια δε βλαπτική πλέον μεταβολή των όρων των συμβάσεων αυτών, όπως ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών, τις παροχές των ξενοδοχείων ή το κόστος διαμονής, καθιστούμε υπεύθυνη την εταιρία. Και σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, δικαστική και συνδικαλιστική, για να μην μειωθεί τίποτα από τις συμφωνημένες παροχές προς τους εργαζομένους.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας ‘’Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.’’ για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει την παρούσα στην Έκθεση Επιδόσεως._

Για τους δηλούντες
Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε στις 20/01/10 το Τακτικό Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ μηνός Ιανουαρίου 2010. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση του Δ.Σ. και οι ληφθείσες αποφάσεις ήταν :
1. Οικονομική ενίσχυση 2.000 € για τους πληγέντες του σεισμού της Αϊτής. Το ποσό αυτό θα διατεθεί από το Ταμείο του ΠΣΕΕΠ. Επιπροσθέτως το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να παρακρατηθεί το ποσό των 5 € από τα μέλη του Σωματείου μας για τον ίδιο σκοπό. Όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί την παρακράτηση του ποσού αυτού, θα πρέπει να το δηλώσει στην Γραμματεία του ΠΣΕΕΠ έως τις 31/01/10.
2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των χορών του ΠΣΕΕΠ για μεν την Θεσσαλονίκη, που θα διοργανωθεί από το ΠΕΣΥ ΒΕΘ στις 19/02/10 και για την Αθήνα στις 20/02/10. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για το πότε θα αρχίσει η διανομή των προσκλήσεων.
3. Αποφασίστηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Περιφερειακών Απολογιστικών Συνελεύσεων (ΠΕ.ΣΥΝ). Συγκεκριμένα :
 ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΘ στις 27/01/10 στο Μηχανολογικό στις 14:00
 ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΕ στις 28/01/10 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις 14:00
 ΠΕ.ΣΥΝ ΒΕΑ στις 29/01/10 στο Αμφιθέατρο του Νέου Διοικητηρίου ΒΕΑ στις 14:00.
4. Ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η πενταμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Στις Περιφερειακές Συνελεύσεις θα γίνει εκλογή των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών.
5. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Διοικητικός Απολογισμός του 2009 (ΥΠΕΡ 11 ΚΑΤΑ 7). Επίσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2009 (ΥΠΕΡ 12, ΚΑΤΑ 5, ΛΕΥΚΟ 1).
Στην συζήτηση του θέματος του Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού εκφράστηκαν όλες οι απόψεις από τα μέλη του Δ.Σ.
Η σημερινή Εκτελεστική Γραμματεία εισηγήθηκε υπέρ της ψήφισης του Απολογισμού πιστεύοντας ότι το Σωματείο στην τρίμηνη μέχρι σήμερα λειτουργία του έβαλε τις βάσεις της ανατροπής των ζητημάτων που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε «νέους» και «παλιούς». Για τον λόγο αυτό το Σωματείο ζητά την έγκριση της συνέχισης της λειτουργίας του

Ανώνυμος είπε...

Στις 1 & 2 Φλεβάρη 2010 με πανελλήνια ψηφοφορία τα μέλη μας αποφασίζουν.
Οι κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στα 3 βιομηχανικά συγκροτήματα.
6. Τέθηκε από 9 μέλη του Δ.Σ. θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας νεοπροσλαμβανομένων καθώς και η ετήσια εκδρομή των εργαζομένων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία το θέμα της προϋπηρεσίας είναι πρώτος στόχος ανατροπής της απαράδεκτης ρύθμισης που έχει γίνει στην ΕΣΣΕ.
Όσον αφορά το θέμα της ετήσιας εκδρομής, πρόθεση και επιδίωξή μας είναι να επεκταθούν σε περισσότερους προορισμούς καθώς και η πραγματοποίησή τους και κατά την χειμερινή περίοδο.
Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να κατατεθεί πρόταση από τους υπογράφοντες συναδέλφους για 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 10 Φλεβάρη για την προϋπηρεσία. Η δε πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας ήταν : λόγω του ότι οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση βρίσκονται σε εξέλιξη αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, θα επανέλθουμε με πρόταση για κινητοποιήσεις.
Η πρόταση των συναδέλφων ψηφίστηκε με 7 ψήφους, ενώ η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας ψηφίστηκε με 11 ψήφους οπότε και εγκρίθηκε.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε ενιαιοι μαυρογυαλουροι με το ξανθο φεσι τωρα θυμηθηκατε την προυπηρεσια των νεων...εεε..οταν την ξεπουλαγατε ηταν καλα...τωρα θυμηθηκατε να στειλετε εξωδικο μετα απο 2,5 χρονια...ευτυχως τα γραπτα μενουν που ελεγαν και οι λατινοι...περιμενατε να φυγει ο προστατης σας ο παππους για να στειλετε εξωδικο...αφιερωμενο του νοτη το τραγουδι ΅εξωδικος στην 8 λεωφορο πληρωνω της καρεκλας μου τον φορο΅....καλοριζικος ο εξωδικος συνδικαλισμος....

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα? Ερώτημα που τέθηκε εδώ και ενάμισι αιώνα από τους Μάρξ – Ενγκελς με τρόπο επιστημονικό, φιλοσοφικό και ιστορικό. Αργότερα τέθηκε πάλι, όταν η Ρόζα Λούξεμπουρκ αναφωνούσε το « Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», και μιλούσε για το δίλλημα πού είχε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα μπροστά στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δηλαδή το δίλλημα για έναν πλανήτη, όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα οικοδομούσαν τον δικό τους κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ή για έναν πλανήτη πού θα βίωνε την ιμπεριαλιστική θηριωδία και καταστροφή. Για αυτές τις ιδέες η Ρόζα Λούξεμπουρκ, πλήρωσε με την ζωή της. Εκτελέστηκε, δολοφονήθηκε.
Τι εννοούσε όμως ο κ. Παπανδρέου, όταν ξεκινούσε τον «αγώνα κατά του νεοφιλελευθερισμού» και χωρίς όρια πολιτικής δημαγωγίας, αυτοαναγορεύθηκε σε κληρονόμο του διλλήματος «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?»?.(Όσον αφορά καθαρά την πράξη του πολέμου, εάν θυμόμαστε καλά το 1999, ήτανε υπουργός εξωτερικών μιάς Ένωσης πού βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία).
Μήπως δεν αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας ή είναι σοσιαλισμός, η πρωτόγνωρη τρομοκρατική και βαθειά αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση πού δέχονται οι εργαζόμενοι από τα ΜΜΕ, με εντολή του μαύρου μετώπου της Ε.Ε, κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΕΒ και με την συναίνεση των ξεπουλημένων πλειοξηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ?
Η επίθεση αυτή με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση είχε προ πολλού σχεδιαστεί και πριν από αυτήν, στο Μάαστριχτ, την Λισσαβόνα και αλλού. Απλά σήμερα εκδηλώνεται και στην χώρα μας, από την καταλληλότερη κυβέρνηση. Αυτήν του ΠΑΣΟΚ.
Όταν ο κ. Παπανδρέου ανακάτευε τα περί σοσιαλισμού εννοούσε ότι θα συνεχιστεί το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, αλλά τώρα πιο αποφασιστικά και επιθετικά με όλα τα μέσα και όπλα. Η ισοπέδωση σε ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό, (Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ,δραματική μείωση συντάξεων και παροχών, περικοπή βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με πρώτα και μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους)η μείωση μισθών, οι απολύσεις, η ενοικίαση των εργαζομένων, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, τα νέα φορολογικά βάρη ,ιδιωτικοποιήσεις , εμπορευματοποίηση της παιδείας – υγείας – πρόνοιας, και άλλα πολλά, είναι άμεσα «σοσιαλιστικά» μέτρα πού πρέπει να εφαρμοστούν για να βγούμε δήθεν από την κρίση. Δηλαδή πάλι τα ίδια. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί πού συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο, πριν, κατά και μετά την κρίση. Απεναντίας, οι μεγαλοβιομήχανοι-τραπεζίτες – εφοπλιστές – μεγαλέμποροι, οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σημερινή, αλλά και την αυριανή οικονομική κρίση, αυτοί πού άδειασαν τα ταμεία του κράτους και των ασφαλιστικών οργανισμών, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις κρατικές επιδοτήσεις, προνόμια, και τις μεγάλες φοροαπαλλαγές. Έχουν δε και το απύθμενο θράσος να μας τρομοκρατούν, ότι βουλιάζουμε.!
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, ομοσπονδία, εργατικό κέντρο, ΓΣΕΕ, σφυρίζουν αδιάφορα και συναινούν στις αποφάσεις.(Θα ρίξουν ίσως και την καθιερωμένη μπαταριά στον αέρα).
Όμως απέναντι σε αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες, υπάρχουν δεκάδες συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται σε ταξική κατεύθυνση και κόντρα σε αυτές τις επιλογές, της άρχουσας τάξης. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην απεργία της 17 Δεκ. 2009 και με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, έδειξε ότι ο κόσμος της εργασίας θέλει να αντισταθεί, όχι μόνον για να κρατήσει αυτά πού έχει, αλλά και να διεκδικήσει αυτά πού πρέπει να έχει με βάση την προσφορά του και τις ανάγκες του.

Ανώνυμος είπε...

Στον δικό μας χώρο, οι επανηλλειμένες προτάσεις από το Αγωνιστικό Μέτωπο, στο Δ.Σ του σωματείου για συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις απορρίπτονται.
Έτσι και στο ΔΣ πού έγινε στις 20 Γενάρη, εμείς και οι εκτός προεδρείου παρατάξεις, προτείναμε την κήρυξη απεργίας για τις 10 του Φλεβάρη για τις προϋπηρεσίες, συνδέοντας τες και με τα γενικότερα αιτήματα απόκρουσης της επίθεσης πού δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, στο ΔΣ, απέρριψε την πρόταση.
Όσον αφορά το παιχνίδι πού παίζει η εταιρία σε συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έχουμε αναφερθεί και στην ανακοίνωσή μας (6/11/2009). Ακολούθησε υπηρεσιακό συμβούλιο, στο οποίο δεν αναγνωρίστηκαν κανενός οι προϋπηρεσίες. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και στην λογική της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Ούτε είμαστε της λογικής ότι το καλό ΠΑΣΟΚ, θα φέρει την καλή διοίκηση και η καλή διοίκηση θα μας το λύση το θέμα και θα εκτεθούνε οι άλλοι. Γιατί εάν συνάδελφοι της εκτελεστικής κάνετε και τέτοιο παιχνίδι, είναι και κακοστημένο. Θα δίνονταν τουλάχιστον οι προϋπηρεσίες σύμφωνα με την ερμηνεία την δική σας και της εταιρίας που ταιριάζει απόλυτα.. Δεν δόθηκαν ούτε αυτές των μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ. Θέμα δεν υπήρχε και το δημιουργήσατε με τις ανακοινώσεις σας και ανοίξατε την όρεξη του Καραλή. Έχει εξηγηθεί για ποιόν λόγο μπήκε η φράση «,σε διυλιστήριο και βαριά χημική βιομηχανία,»και έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, ότι για την προηγούμενη εκτελεστική, το ζήτημα με τις προϋπηρεσίες είναι αιτία πολέμου. Για το Αγωνιστικό Μέτωπο τα πράγματα είναι καθαρά. Θα έπρεπε, να αποχωρήσετε από το υπηρεσιακό συμβούλιο και να προχωρήσετε στις 48ωρες απεργίες πού σας είχαμε προτείνει στο ΔΣ (15/10/09). Σε αυτά τα θέματα δεν χωράει ούτε μα ούτε μού, ούτε διάλογος. Αυτά λύνονται (για να δούμε και πόσα απίδια χωράει ο σάκος) με Α Π Ε Ρ Γ Ι Α.
Για μας και μόνον η παραπάνω διαχείριση στην μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας αποτελεί αιτία για καταψήφιση του απολογισμού δράσης του ΔΣ, για το 2009. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.
Είμαστε η μόνη παράταξη πού καταψήφισε καθαρά την σύμβαση 2009-10 (ανακ/ση Ιουλίου 09).
Παρά τις προτάσεις μας στο ΔΣ(15/10/09) για κινητοποιήσεις για προσλήψεις στους χώρους με έντονη εργολαβοποίηση (καθαριότητα, φύλαξη, εστιατόρια, οδηγούς κ.λ.π), αυτές απορρίφθηκαν.
Δεν υλοποιήθηκαν οι προσλήψεις των τεχνιτών από τους συναδέλφους πού εργάζονται στους εργολάβους.(Σύμφωνα με την σύμβαση αυτές έπρεπε να τελειώσουν τον Δεκέμβρη 2009).
Το πρακτικό πού υπογράφτηκε για την μετεγκατάσταση στο Μαρούσι δεν καλύπτει τα 1000 ένσημα πού χρειάζονται για τα τελευταία δεκατρία χρόνια στα ΒΑΕ.
Γράφτηκαν στα παλαιότερα των υποδημάτων από τους «θεματοφύλακες των θεσμών και του καταστατικού» οι 650 υπογραφές, με το απλό αίτημα αυτό της Γεν. Συν/σης. (Ρωτάμε τους «θεματοφύλακες» να μας πουν, από πού προκύπτει, το ότι εάν καταψηφιστεί η δράση, κρίνεται η συνέχιση της λειτουργίας του σωματείου?. Και εάν γίνουν εκλογές στο σωματείο τώρα, πού το είδατε ότι πρέπει να ξαναγίνουν τον Νοέμβρη? ).
Για το Αγωνιστικό Μέτωπο, κύριο ζήτημα αποτελεί ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικάτου. Πρέπει το ΔΣ να ξεφύγει από τα πλαίσια του κυβερνητικού/εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πρέπει να προχωρά σε συνδυασμένους αγώνες και πέρα από τα όρια του κλάδου, μαζί με άλλους κλάδους, όλη την εργατική τάξη, με στόχο οι εργαζόμενοι να διαχειρίζονται προς όφελός τους τον πλούτο πού παράγουν. Ένας τέτοιος αγώνας είναι και η απεργία στις 10 ΦΛΕΒΑΡΗ πού κήρυξαν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους του ΔΣ πού ψήφισαν απεργία, να πάρουνε μέρος στην απεργία.
Καλούμε τους εργαζόμενους λαμβάνοντας υπόψιν και τα παραπάνω χαρακτηριστικά να καταψηφίσουν τον απολογισμό δράσης του ΔΣ, για το 2009.
28 ΓΕΝΑΡΗ 2010
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


25/01/2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 20 Ιανουαρίου και ημέρα Τετάρτη, έγινε στα γραφεία του Σωματείου μας, Διοικητικό Συμβούλιο με κυρίαρχο θέμα την έγκριση του Διοικητικού-Οικονομικού απολογισμού του έτους που μας πέρασε. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν πως οποιοσδήποτε την παρακολουθούσε και δεν είχε πλήρη γνώση επί των εξελίξεων, θα έμενε απλά με μία μεγάλη απορία…. Πως είναι δυνατόν, θα σκεφτόντανε, αυτοί που αποτελούσαν τη διοίκηση επί εννέα μήνες να καταψηφίζουν το έργο τους και πως αντίστοιχα γίνεται να τους υπερψηφίζουν αυτοί που τους αντικατέστησαν χρησιμοποιώντας αυτόν ή αυτούς που όλοι γνωρίζουν. Ακούγεται οξύμωρο μα με μία δεύτερη και καθαρότερη ματιά, όλα εξηγούνται πολύ εύκολα.

Στην πρώτη περίπτωση και τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΕΛΚΕ, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Οι καθαρές και καταστατικές λύσεις που αποτελούν κύριο πυλώνα των σταθερών και αδιαπραγμάτευτων θέσεων μας, μας επέβαλαν τη συγκεκριμένη κίνηση. Φυσικά και δεν απαρνηθήκαμε το έργο που αυτό το 9μηνό συντελέστηκε, παρά μόνο σεβαστήκαμε. Δεν απαρνηθήκαμε τη διετή σύμβαση που τη φετινή χρονιά, μας καθιστά παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό χώρο, παρά μόνο στηρίξαμε. Δεν απαρνηθήκαμε τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς και το ισχυρό ταμείο που παραδώσαμε, παρά μόνο πιστέψαμε.

Σεβαστήκαμε, στηρίξαμε και πιστέψαμε στους 641 που με την υπογραφή τους ζήτησαν εκλογές εδώ και τώρα, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που θεώρησαν αυτή τη λύση ως την πλέον αρμόζουσα για να βγει επιτέλους το Σωματείο μας από τη κρίση που κάποιοι επιμένουν να τη συντηρούν επιδεικτικά. Δεν σταλθήκαμε σε δοκιμασμένες και συντηρητικές πρακτικές που χρόνια τώρα βράζουν στο ίδιο καζάνι, αλλά προτιμήσαμε για μια ακόμα φορά να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα των μονολιθικών και αυταρχικών παλαιοκομματικών μηχανισμών. Αν κρίνουμε από τις εντέχνως διασκορπούμενες αντιδράσεις με αναφορές από «εργοδοτικούς» έως και «αναρχικούς», τότε είμαστε σίγουροι πως πάλι το επιτύχαμε.

Ανώνυμος είπε...

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, σε ότι αφορά δηλαδή, αυτούς που υπερψήφισαν τους 9 μήνες της προηγουμένης διοίκησης, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και ευκολονόητα. Σιγά μην άφηναν λεπτομέρειες όπως σεβασμό, φιλότιμο και λαϊκή εντολή να επηρεάσουν τη πολυθρύλητη και λατρεμένα ιερή τους σχέση με τους κραταιούς συνδικαλιστικούς και κατ’ επέκταση γι’ αυτούς, εσωκομματικούς τους θώκους. Τι κι αν αυτούς τους εννέα μήνες (άλλα και καθ’ όλη τη διάρκεια της «αναρχικής» προηγούμενης διοίκησης) το μόνο που έκαναν είναι να αρνούνται, να μέμφονται και να καταψηφίζουν. Γι’ αυτούς η λέξη αντιπολίτευση έχει μία και μόνη έννοια. Άρνηση μέχρι κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο, να επανέλθουν εκεί που θεωρούν πως αποτελεί κληρονομικό τους δικαίωμα. Άντε και το καταφέρατε, άντε και επανακάμψατε στις κραταιές σας καρέκλες. Είναι αυτός λόγος να αμαυρώνετε και να λοιδορείτε ανθρώπους και προθέσεις που το μόνο που έκαναν ήταν αυτό το καινούργιο που εσείς δεν τολμάτε να αντικρίσετε κατάματα; Δεν πειράζει όμως. Εμείς ως ΕΛΚΕ πράξαμε όπως πάντα, αυτό που θεωρήσαμε ως πρέπων και διαθέτουμε την απαραίτητη υπομονή έτσι ώστε να περιμένουμε τον κάθε απλό συνάδελφο να δώσει με την ψήφο του την απάντηση που αυτός γνωρίζει.

Ένα τελευταίο θέμα, αλλά απείρως πιο σημαντικό, που μας απασχόλησε τον τελευταίο καιρό αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησης μας με τα κοινά, είναι το ζήτημα του ύφους, του ήθους και της φρασεολογίας των συνδικαλιστικών ανακοινώσεων όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, κομματικών ή μη.

Συνάδελφοι συνδικαλιστές,

Υποχρέωση μας είναι να προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία, την αξιοκρατία και την έννοια της συλλογικότητας των δημοκρατικών θεσμών που οφείλουν να διέπουν τη λειτουργία του συνδικαλισμού. Με εκατέρωθεν ασεβείς εκφράσεις, ταπεινούς χαρακτηρισμούς και εκ του ασφαλούς αστήρικτες κατηγορίες, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να οδηγούμε τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και όλους αυτούς που πίστεψαν σε κάτι, στην απαξίωση και στη αυτοαναίρεση. Ζούμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για τον καθένα μας να δικαιωθεί αν κάπου νομίζει πως έχει αδικηθεί η εξαπατηθεί. Ας σταματήσουμε λοιπόν να συμπεριφερόσαστε τόσο παιδιάστικα και ας αναλάβουμε επιτέλους να ανυψώσουμε το επίπεδο του λόγου και των έργων μας σε αυτό που ο κάθε απλός εργαζόμενος αξίζει. Ας λείψουν επίσης προκλήσεις στο κοινό αίσθημα του τύπου «100 ευρώ για την UNISEF και 21.000 ευρώ για USB» και ας βρούμε επιτέλους ένα κώδικα επικοινωνίας, περισσότερο ευσεβή και λιγότερο προκλητικό.


ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
25/01/2010
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η παράταξή μας έχει επιλέξει συνειδητά όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα για την λειτουργία του ΠΣΕΕΠ , να παραμείνει σιωπηλή .
Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των θεσμών στους οποίους η προσήλωσή μας είναι και βαθιά και αποδεδειγμένη .
Αντισταθήκαμε στον πειρασμό να απαντήσουμε στις λασπολογίες και τις ύβρεις , δεν ψάξαμε να βρούμε ΕΦΙΑΛΤΕΣ για να κερδίσουμε κάτι που δεν μας ανήκει .
Αυτά τα έχουμε αφήσει εργαλεία στα χέρια κάποιων < δημοκρατών > για χρήση . Το δικό μας ήθος δεν μας το επιτρέπει .
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την ανακοίνωση κάποιας ΔΑΚΕ (!) που φυσικά και αυτή – όπως και η προηγούμενη είναι κακή αντιγραφή των αντίστοιχων της ΠΑΣΚΕ !
Φίλοι της παράταξης με το μεγάλο ποσοστό ευθύνης στην πανωλεθρία της Ν.Δ. και του Καραμανλή , επιτέλους ΕΛΕΟΣ !
Από όλα τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν γύρω μας ο οδηγός του πρώην σας πείραξε ? Ασχολείστε ακόμα με αυτόν γιατί ξέρετε ότι δεν θα σας απαντήσει . Μάλλον έπρεπε να το έχει κάνει καιρό τώρα . Έτσι για να μην ξέρετε που να κρυφτείτε όλοι σας .
Για όλα τα άλλα τίποτα ? Ο συνταξιούχος – μέλος της ΔΑΚΕ - με την εργολαβία των 25.000 είναι το πρόβλημά σας ? Όλα τα άλλα που να πέσουν στην αντίληψή σας !!
Ο σημερινός Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ σχίζει τα ιμάτια και κόπτεται υπέρ της προστασίας των θεσμών . Θέλαμε να γνωρίζουμε τους θεσμούς προστάτευε όταν προέτρεπε αποχή από το δημοψήφισμα με το ερώτημα της αποδόμησης του σωματείου? Τα συνεταιράκια σας στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ το θυμούνται άραγε ?
Ο σημερινός Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ και ο Γ΄ Αντιπρόεδρος – τρομάρα του – κόπτονται υπέρ της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των νέων συναδέλφων . Ξέχασαν όταν μας προέτρεπαν να κλείσουμε την σύμβαση του 2007 με 6% αύξηση που έδινε η εταιρεία και να δεχτούμε την εισαγωγή των νέων συναδέλφων στο 23 μισθολογικό κλιμάκιο? Τώρα τι σας έπιασε ? Μεγαλώσατε και βάλατε μυαλό ? Μήπως τότε κάνατε πλάτες στον Χριστοδούλου ? Και πως κάνατε αφού οι εργοδοτικοί είμαστε εμείς ???
Λυπούμαστε για την κατάντια σας .
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε κομμουνιστες της πλακας ξεπουλησατε την προυπηρεσια των νεων και μιλατε και απο πανω!!!!φιλλιπινεζες του κεφαλαιου!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε στρουμφακια του ξανθου παπαστρουμφ πεστε μας την αληθεια για τις προσληψεις που κανατε με τον γνωστο αδιαφανη τροπο και το μπαξισι....

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ....ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ...ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται.
ολοι σας εργαζεστε σε διυλιστηριο αλλα το μονο που ξερετε ειναι να διυλιζετε τον κωνωπα και να αφηνετε την καμηλον.
αντι να ασχολειστε με τα πραγματικα προβληματα των συναδελφων σας, τυρβαζετε περι αλλων.
ενα να θυμαστε .ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ