Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Νέα ανακοίνωση Βωβού για το Βοτανικό

Λύση στο θέμα του πράσινου ισοζυγίου στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό φαίνεται ότι δίνει η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού με νέα ανακοίνωσή της.

Σε αυτήν αναφέρεται πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να καλυφθεί το ισοζύγιο πράσινου και κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την παραχώρησή 500 θέσεων στάθμευσης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» ανακοινώνει ότι η εταιρία:

Α. Με έγγραφό της προς την κα. Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που κοινοποιήθηκε προς τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Δήμαρχο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέλαβε την υποχρέωση, μερίμνη και δαπάναις της, να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται απολύτως, αυτοτελώς για το Βοτανικό, το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων και κοινοχρήστου πρασίνου, κατά τα οριζόμενα στην εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ (3059/2009).

Β. Αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό αυτοκινήτων 1.500 θέσεων στάθμευσης και να παραχωρήσει 500 θέσεις από τις κατασκευαζόμενες στο εμπορικό κέντρο, ώστε να εξασφαλισθούν, μαζί με τις εντός του γηπέδου θέσεις, οι απαιτούμενες για τη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται και η έλλειψη των 500 θέσεων που θα κατασκευάζοντο στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου.

Οι κατά τα άνω δεσμεύσεις και παραχωρήσεις δίνουν τη δυνατότητα για την εκ νέου ρύθμιση του συνόλου της Διπλής Ανάπλασης μέσα στα πλαίσια της απόφασης του ΣτΕ και τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, που εκτελέσθηκαν κατά πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3481/2006 που ψήφισαν οι 257 της Βουλής των Ελλήνων.

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και έξαρσης της ανεργίας που διανύουμε, μία τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα οδηγήσει στην υλοποίηση της σπουδαιότερης περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης των Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού, αλλά θα έχει και σαν αποτέλεσμα να επανέλθουν στις θέσεις τους 1.000 και πλέον εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους νόμους του κράτους, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα για την ασφάλεια των επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως η απόφασή του ΣτΕ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει το εμπορικό κέντρο αν δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που ζητούσε.


πράσινα νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια: