Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


ΛΙΓΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…..
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!!!
Η πρόταση έγινε!
Το θέμα πολυδιάστατο και ελκυστικό...
Ξεφυλλίζω αμέτρητες σελίδες περιοδικών, ειδικές ιστοσελίδες αφιερωμένες στην μαγική λέξη «γυναίκα», ξεσκονίζω παλιά και καινούργια βιβλία με βαρύγδουπους τίτλους, που αναφέρονται στην γυναικεία χειραφέτηση και την επανάσταση της γυναίκας (αλήθεια... έγινε;), διαβάζω αμέτρητα γράμματα, e-mail, μηνύματα εκατοντάδων γυναικών από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη.
Αναζητώ την πηγή της λεγόμενης «γυναικείας ταυτότητας», της αληθινής και γνήσιας προσωπικότητας της σύγχρονης γυναίκας, ανατρέχω βήμα προς βήμα σε κάθε ιστορικό γεγονός, κάθε προσπάθεια που σηματοδότησε κάθε εποχή, αναλύω τις άπειρες ενέργειες ανάδυσης από το απαρχαιωμένο κοινωνικό σύστημα που καραδοκεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τις «δήθεν ετικέτες» που προσκολλούνται πάνω στην πορεία του θηλυκού στοιχείου μέσα στο μονοπάτι της ζωής, και βυθίζομαι σε περισυλλογή...
Ένας πλανήτης γεμάτος εμπειρίες, γνώσεις και οράματα, ένας αστείρευτος απίστευτα νοσταλγικός κόσμος, που αποτελεί τον θησαυρό όλων εκείνων που αποτελούν τον «κόσμο των γυναικών».
Πραγματικά μένω έκθαμβη ταξιδεύοντας μέσα στα ίδια κανάλια που ταξιδεύουν γυναίκες όμοιες με εμένα, με όνειρα, πολλά όνειρα, γεμάτα φως, γεμάτα χρώμα επιθυμίες και προσδοκίες.
Το θέμα είναι εξαιρετικά προκλητικό!!!
Πάνω από όλα μοιάζει με το μαγικό ταξίδι πνευματικής αναζήτησης, τόσο ευάλωτο όπως το πέταγμα της πεταλούδας μέσα στον αχανή ιστορικό χάρτη της ανθρωπότητας.
Νιώθω ότι όλα είναι τόσο ρευστά και τόσο εύθραυστα, όμως αξίζει ο κόπος!
Στο μυαλό μου τρέχουν εικόνες και λέξεις, ερωτηματικά που χρήζουν αξιοσημείωτων απαντήσεων, καίρια θέματα, που μόνο η κάθε γυναίκα μπορεί να απαντήσει.
Αναρωτιέμαι για όλα εκείνα που πιθανόν αναρωτιούνται οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα! Τελικά, μέσα στον καταιγισμό της πληθώρας στοιχείων, διαπιστώνω, ότι ξέχασα το πιο σημαντικό από όλα!
Πάνω από όλα και πέρα από την ακατάσχετη φλυαρία και τα ατέλειωτα άρθρα περί «γυναικείας ταυτότητας και χειραφέτησης», εκείνο που ξεχωρίζει είναι η αλήθεια που πηγάζει μέσα από την πορεία της γυναίκας μέσα από την διαχρονικότητα και την μοναδικότητα της.
Άραγε, πώς ένιωθαν οι γυναίκες σε εκείνες τις τόσο μακρινές εποχές, πως λειτουργούσε η γυναικεία φύση, η διαίσθηση και ποιοι νόμοι κυριαρχούσαν τότε…, αλλά επίσης τι άλλαξε σήμερα;
Από το χθες μέχρι το σήμερα οι γυναίκες ταξίδεψαν, αγωνίστηκαν, κατάκτησαν και κατακτήθηκαν, γνώρισαν νέες ευκαιρίες αλλά επωμίστηκαν και μεγάλες ευθύνες.
Αυτό είναι γνωστό σε όλους και καθόλου πρωτότυπο...
Σήμερα η γυναίκα αναζητά μια νέα ταυτότητα και επαναπροσδιορίζει τις εσωτερικές της δυνάμεις χαράζοντας τα νέα σύνορα που αποτελούν την θηλυκή δύναμη, την «Μοντέρνα Θεά».
Η Μητέρα Θεά άφησε τα πέπλα της να ανεμίζουν στους ανέμους της αιωνιότητας και αποτελεί μια πανάρχαια εικόνα πλέον στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρώπινης φυλής, αλλά ο μύθος της υπάρχει σε κάθε γυναίκα.
Αναδεικνύεται μέσα από τις υπέροχες εικόνες που διακοσμούν κάθε αξιόλογο περιοδικό (όπως το συγκεκριμένο!!!), μέσα από τις όμορφες εικόνες της σύγχρονης επικοινωνίας και τέχνης, από την επιθυμία των γυναικών να ξεχωρίζουν με τις έντονες και όμορφες παρουσίες τους σε κάθε event.
Πέρα από όλα αυτά εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η ζωή και το κυνήγι της ευτυχίας που συμπληρώνει το πορτραίτο της γυναικείας ισορροπίας.
Ποια είναι τα μαθήματα ζωής που πρέπει να ακολουθεί μια σύγχρονη γυναίκα για να πετύχει το ανώτερο αγαθό της ζωής, την ευτυχία;
Πολύ απλό!
Ευτυχία είναι απλά η ικανοποίηση του μυαλού και έρχεται από τον εσωτερικό μας κόσμο όταν εμείς χτίζουμε γέφυρα μαζί του.
Τα πάντα είναι στο μυαλό!
Μάθημα πρώτο λοιπόν!
Σημασία έχει να κάνουμε τις σωστές σκέψεις, να επιθυμούμε το αποτέλεσμα, να πιστεύουμε στην πραγματικότητα.
Δύσκολο;
Έλκουμε ή δημιουργούμε αυτό που σκεφτόμαστε, και γι αυτό είναι σημαντικό (προσέξτε το!) να σκεφτόμαστε θετικά.
Μάθημα δεύτερο!
Οραματιζόμαστε, ότι έχουμε επιθυμήσει να πραγματοποιείται σε ενεστώτα χρόνο (εδώ υπερισχύει και η τέχνη της προσποίησης!), ακόμη και αν πραγματικά δεν το έχουμε πιστέψει. Εναρμονίστε τον εαυτό σας με αυτό.
Μάθημα τρίτο!
Επιθυμείστε να είστε ευτυχισμένες και πιστέψτε σε αυτή την ευτυχία και στο δικαίωμά σας σε αυτό. Ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Δέστε τον εαυτό σας ευτυχισμένο γιατί το αξίζετε πραγματικά!
Νιώστε μέσα σας ευγνωμοσύνη και μείνετε πιστές στα ιδανικά σας!
Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει μεγάλα όνειρα και να προχωράει μπροστά γεμάτος ευτυχία και ενέργεια.
Μεταμορφώστε τον εαυτό σας και δώστε του ζωή και ενέργεια! Αγαπήστε τον εαυτό σας και αφήστε αυτό αίσθημα να υπερισχύσει παντού. Να αγκαλιάζετε τα πάντα με αυτό το υπέροχο συναίσθημα αγάπης, γιατί εδώ υπερισχύει ο πανίσχυρος νόμος της έλξης.
Αφήστε να αναδυθεί η αληθινή σας προσωπικότητα λαμπερή και αληθινή, ελκύοντας κάθε τι όμορφο και σημαντικό, δίνοντας μέσα σας τις δικές σας απαντήσεις με τον γνήσιο τρόπο που εσείς γνωρίζετε!!!
Καλή τύχη!
Copyright Κατερίνα Κωστάκη Συγγραφέας-αρθρογράφος
Happiness is a perfume which you cannot pour on someone without getting some on yourself.
R.W.Emerson

Δεν υπάρχουν σχόλια: