Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ευκαιρία για κοπάνα σήμερα από τον μαθητόκοσμο της Ελευσίνας !







Είδαν κι απόειδαν οι της Επιτροπής Αγώνα κατά του εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, ότι κόσμο απογευματινές ώρες δεν πρόκειται να μαζέψουν και διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία τους σήμερα το πρωί μπας και τους ενισχύσει ο μαθητόκοσμος της πόλης, που όμως βρήκε ευκαιρία για καφεδάκι στην παραλία.
Δίκαια τα παράπονα στις ομιλίες τους για τη μη συμμετοχή των κατοίκων, όπως και το καλοκαίρι άλλωστε, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα.
Φανταστείτε, τι έχει να γίνει εάν όλοι οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες της Ελευσίνας αποφάσιζαν να μην ενισχύουν την τοπική αγορά της, απέχοντας από την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών !
Φανταστείτε, αισθανόμενοι ότι θίγονται από την πολιτική των τοπικών αρχόντων και των χαβαλέδων «οικολόγων» και ως αντίποινα προς αυτούς να αποφάσιζαν να μη διαθέτουν ούτε 1€ στην αγορά της Ελευσίνας !
Φανταστείτε, το ίδιο να έπρατταν και οι θιγόμενες μεγάλες βιομηχανίες !
Περίπτερα, βενζινάδικα, ψητοπωλεία, λαστιχάδικα, συνεργεία, βιβλιοπωλεία, φαρμακεία, καταστήματα ηλεκτρικών κ.α. θα μαράζωναν από τη μια στιγμή στην άλλη !
Και τότε τι πιστεύετε ότι θα γινόταν;
Όλοι οι επιχειρηματίες της πόλης θα έπαιρναν με τις λεμονόκουπες τους τοπικούς άρχοντες και τους λοιπούς χαβαλέδες ως υπεύθυνους της καταστροφής τους.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί παλιότερα και στη Ν. Μάκρη, που όταν ήρθε η ώρα να φύγουν οι βάσεις, έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ !
Στις κινητοποιήσεις που κάθε λίγο και λιγάκι γίνονται τι παρατηρούμε;
Μια χούφτα άνθρωποι (οι γνωστοί χαβαλέδες) και οι μαθητές των σχολείων που ψοφάνε για καμιά κοπάνα.
Και αυτό γιατί συμβαίνει;
Γιατί οι κάτοικοι της Ελευσίνας γνωρίζουν πολύ καλά πως η ανάπτυξη της πόλης τους είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην περιοχή.
Αυτός είναι και ο λόγος που απέχουν επιδεικτικά από τις κινητοποιήσεις των τοπικών χαβαλέδων και δε συμμετέχουν ούτε πρωί, ούτε απόγευμα, ούτε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ούτε υπακούοντας στα κελεύσματα των Πολιτικών καιροσκόπων.
Ιδίως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και οι αποφάσεις για επενδύσεις και προσφορά θέσεων εργασίας αποτελούν είδηση, δεν μπορεί με πρόσχημα τις οικολογικές ευαισθησίες μας να προχωράμε στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση αυτής της χώρας.
Τα πανεπιστήμια παράγουν επιστήμονες και δεν έχουμε που να τους απασχολήσουμε. Τους διώξαμε όλους, και επιχειρήσεις και επιστήμονες !
Δεν παράγουμε τίποτα πλέον σε αυτή την χώρα, παρά μόνον εισάγουμε και αγοράζουμε.
Αλλά μέχρι πότε νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Πιάσαμε πάτο, ας ξυπνήσουμε νεοέλληνες όσο είναι ακόμα καιρός.


1 σχόλιο:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Από μια πόλη δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, όπως πάντα μια χούφτα φασαριόζοι διαμαρτυρόμενοι...