Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Εν όψει εξελίξεων στον Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


Τα τελευταία δυο χρόνια, όλοι εμείς οι Χαϊδαριώτες φίλαθλοι παρακολουθούμε με αγωνία κι ανησυχία τις εξελίξεις στην αγαπημένη μας ομάδα.
Δυστυχώς οι διοικητικές ανακατάξεις στον ΑΟΧ το 2007, με την (έμμεση ή άμεση) εμπλοκή του Θωμά Μητρόπουλου στη διοίκηση της ομάδας μας, έφεραν τον ΑΟΧ προσδεδεμένο σε ένα "άρμα" το οποίο πολλοί άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου το είχαν εγκαταλείψει προ πολλού. Δανεικοί ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαδρομή Αιγάλεω-Χαϊδάρι με τη συχνότητα αστικής συγκοινωνίας, όργιο φημών (που ποτέ φυσικά δεν αποδεικνύονται) για περίεργα αποτελέσματα, φυσικά, τα δυο "θρυλικά" περυσινά τοπικά ντέρμπι μεταξύ ΑΟΧ και Αιγάλεω, ήταν μόνο μερικοί από τους παράγοντες που απαξίωσαν το "προϊόν" του Α.Ο. Χαϊδαρίου στα μάτια των φιλάθλων της πόλης μας.
Το αποτέλεσμα; Ο ΑΟΧ πέρυσι είχε υποβιβαστεί πριν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά. Για τους έχοντες ασθενή μνήμη θα θυμίσουμε την υποψηφιότητα του κ. Θεοφιλόπουλου εκ μέρους της ομάδας μας για την προεδρία της ΕΠΑΕ, κόντρα στο "σύστημα" Γκαγκάτση και τον υποψήφιο πρόεδρο του Πανσερραϊκού κ. Θεοδωρίδη. Το αποτέλεσμα των εκλογών το γνωρίζουμε όλοι, όπως γνωρίζουμε και το ποιες ομάδες υποβιβάστηκαν στη Γ' Εθνική και το ποιες ομάδες προβιβάστηκαν στη Super League.
Τα παραπάνω ήταν ένας μικρός πρόλογος για να καταδείξουμε τους λόγους που μια από τις πιο λαοφιλείς ομάδες της Δυτ. Αττικής, απαξιώθηκε από τους φιλάθλους του Χαϊδαρίου και κατάντησε να αγωνίζεται μπροστά σε συγγενείς, φίλους και τους λίγους αλλά ηρωικούς φιλάθλους της, που παρά την κατρακύλα και την απαξίωση της ομάδας την στηρίζουν ακόμα και σε αυτές τις στιγμές.
Οι εξελίξεις στην ομάδα μας φέτος είναι ακόμα χειρότερες. Οι παίχτες μας αγωνίζονται απλήρωτοι εδώ και μήνες, ορισμένοι εξ' αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και τίποτε δε θυμίζει πλέον την ομάδα μοντέλο που απέκλεισε την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, κόντραρε στα ίσια τον πρωταθλητή Ολυμπιακό για τον ίδιο θεσμό κι έκανε γνωστή την πόλη μας σε όλη τη χώρα. Από ότι μαθαίνουμε, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χαντζής, μην μπορώντας πλέον μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι του ΑΟΧ να αντέξει το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, έχει αποφασίσει να πουλήσει την ΠΑΕ σε όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Κι εδώ ερχόμαστε εμείς σαν Λέσχη Φίλων Α.Ο. Χαϊδαρίου να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό το θέμα...
Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι αγοραστές. Δυο εξ' αυτών είναι ιδιοκτήτες γειτονικών σωματείων που αγωνίζονται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, ενώ ένας τρίτος ενδιαφερόμενος είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ της Super League που θέλει να δημιουργήσει στον ΑΟΧ ό,τι έχουν δημιουργήσει μεγάλοι σύλλογοι προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών με σωματεία σε μικρότερες κατηγορίες.
Οι προθέσεις των δυο πρώτων κυρίων είναι να "πάρουν" το καταστατικό και να "εξαγοράσουν" για την ομάδα τους την κατηγορία (εξαφανίζοντας τον ΑΟΧ), ενώ η πρόθεση του τρίτου κυρίου είναι να παραμείνει η ομάδα ως έχει, με έδρα στο Χαϊδάρι και να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα της Super League. Ξεκάθαρα λοιπόν, εμείς ως Λέσχη Φίλων Α.Ο. Χαϊδαρίου τασσόμαστε υπέρ της τρίτης περίπτωσης. Στην πραγματικότητα βέβαια, θα προτιμούσαμε μια τέταρτη λύση ενός Χαϊδαριώτη επενδυτή από αυτούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, ιδιαίτερα αυτοί που τόσα χρόνια έχουν στηριχτεί από τον κόσμο της πόλης και έχουν φτιάξει κερδοφόρες επιχειρήσεις. Επειδή όμως αποδείχτηκε ότι η αγάπη τους για την ομάδα παρέμεινε στα λόγια καταλήξαμε στις τρεις γνωστές εναλλακτικές λύσεις. Προφανώς και γνωρίζουμε τα ονόματα των ενδιαφερομένων, όμως στην παρούσα φάση, δε θεωρούμε ότι θα προσφέρουμε κάτι με το να τα δημοσιοποιήσουμε. Αναμένουμε τις εξελίξεις και φυσικά κάνουμε γνωστό σε όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε να φύγει η ομάδα μας από το Χαϊδάρι. Ο Ερασιτέχνης ΑΟΧ, είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της 72χρονης ιστορίας του σωματείου και θα προστατέψει το σωματείο μας. Να είστε σίγουροι φυσικά ότι κι εμείς από την πλευρά μας δε μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι υποψήφιοι αγοραστές της ομάδας μας θα πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι το Χαϊδάρι δεν συγχωνεύεται, δεν μεταφέρεται, δεν διαλύεται. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο ΑΟΧ είναι στο Χαϊδάρι για 72 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι εδώ για άλλα τόσα. Τιμούμε τον κ. Χαντζή για όλα όσα έκανε για την ομάδα μας τα 10 τελευταία χρόνια, του αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που προσέφερε (με τα όποια λάθη έκανε, τα οποία και μας βρήκαν αντίθετους) στην ομάδα μας, για αυτό πιστεύουμε ότι οφείλει να βρει και θα βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τον ΑΟΧ και να μην τον πουλήσει στα χέρια κάποιου που θα προσπαθήσει να "εξαφανίσει" την ομάδα μας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη κλείνοντας να τονίσουμε ότι απλά είμαστε με το Χαϊδάρι και τίποτε άλλο. Ο ΑΟΧ είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας και του πολιτισμού της πόλης που ζούμε και αγαπάμε. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, έχει την ανάγκη όλων μας. Εμείς που συντάξαμε αυτή την ανακοίνωση, να είστε σίγουροι ότι δεν έχουμε καμία σχέση με ανθρώπους του περιθωρίου που εμφανίζονται δυστυχώς στα περισσότερα από τα γήπεδα της χώρας μας. Δεν έχουμε καμία σκοπιμότητα, κανέναν σκοτεινό σκοπό, παρά μόνο την αγάπη για την πόλη και την ομάδα μας. Μακάρι να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες πώλησης της ομάδας και σύντομα να ξανακαμαρώσουμε τον ΑΟΧ, να στέκεται στα πόδια του, με στέρεες βάσεις, με διοικητική ευμάρεια και σταθερότητα εκεί που τον ονειρευόμαστε όλοι μας.



Με εκτίμηση
Λέσχη Φίλων Α.Ο. Χαϊδαρίου West Siders.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΠΕΝΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΕ?ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να εξακολουθήσει να υπάρχει η ομάδα με το όνομά της - Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - διότι με τις αλχημείες των παραγόντων και τις συνενώσεις, εξαφανίζονται σύλλογοι με ΙΣΤΟΡΙΑ ετών για να ικανοποιήσουν τις πρόσκαιρες φιλοδοξίες και τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Που είναι το Αιγάλεω; Που είναι η Χαλκηδόνα;
Επομένως να επιλέξουμε την καλύτερη λύση υπό την προϋπόθεση ότι ο Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ θα εξακολουθήσει να υπάρχει έστω και αν το τίμημα θα είναι η απώλεια κατηγορίας.
Πάντως είναι δύσκολο κατά την ταπεινή μου άποψη να επωμισθεί το οικονομικό βάρος συντοπίτης μας επιχειρηματίας και να έχουμε την απαίτηση η ομάδα να είναι και πρωταγωνίστρια στις μεγάλες κατηγορίες.
Ιδίως τώρα που η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα μας και που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο, ακόμα και οι μεγάλες ομάδες δύσκολα τα καταφέρνουν.
Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κάποιον και δεν πιστεύω πως οι γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης μας, που πάντα ήταν με το χέρι στην τσέπη, αυτή τη στιγμή που αναλώνονται στη διαχείριση της κρίσης των επιχειρήσεών τους, θα έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με την ομάδα, όσο και αν την αγαπούν.
Πάνω από το συναίσθημα σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί ο νόμος της επιβίωσης.
Έτσι όπως διαβάζω την ανακοίνωση έρχομαι κι εγώ να συμφωνήσω με την άποψη της λέσχης φίλων του Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Κανένας δεν δίνει χωρίς να πάρει και να πάρει περισσότερα από αυτά που έδωσε, αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι φίλοι όλων των ομάδων.
Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί, υπάρχουν επιχειρήσεις κερδοφόρες ή μη και οι νόμοι της αγοράς.
Όσοι έχουν διάθεση κατασπατάλησης χρημάτων ή δεν είναι δικά τους ή έχουν τόσα πολλά που δεν θα ασχοληθούν με τις μικρές ομάδες, αλλά με αυτές που θα τους καθιερώσουν στις κοσμικές στήλες…
Αν και σοβαροί επιχειρηματίες (π.χ. Λάτσης) ουδέποτε έμπλεξαν με τέτοια μαγαζιά… που την μια μέρα σε κάνουν Θεό και την άλλη είσαι παρείσακτος…

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.