Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Τρία άρθρα στον ΠΥΡΣΟ που εξόργισαν ΔΑΚΕ και γαλάζια Διοίκηση στα ΕΛΠΕ (τότε).



Τώρα τι έχουν να πουν;
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.
Πολιτική… ΠΑ.ΣΟ.Κ. εφαρμόζει και η κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνεχίζει να παραχωρεί τα κρατικά διυλιστήρια.
Ένας χρόνος διακυβέρνησης της Ν.Δ. και η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη για την κυβερνητική παράταξη στον τομέα της ενέργειας. Τι συμβαίνει με τον ενεργειακό γίγαντα των Ελληνικών Πετρελαίων; Παρατηρούμε άναυδοι όλοι εμείς που την στηρίξαμε, μια κυβέρνηση που προβαίνει σε ατομικές εξυπηρετήσεις ιδιωτικών συμφερόντων και όταν στριμώχνεται τα ρίχνει όλα στην πρώην. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι σε θέση να δώσουν απαντήσεις για την ανακολουθία του κόμματος όσον αφορά το τεράστιο σκάνδαλο των ΕΛ.ΠΕ. το οποίο καταλόγιζαν στην κυβέρνηση Σημίτη ενώ παράλληλα είχαν δεσμευτεί δημόσια για την αναθεώρηση της σύμβασης. Η παραχώρηση του 8,21% των ΕΛ.ΠΕ. στον όμιλο Λάτση πέραν του 25% που του είχε παραχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, οι νέες μέθοδοι άσκησης διοίκησης, ο εργασιακός μεσαίωνας και οι επιλογές ανασφαλών μοντέλων εργασίας τύπου Petrola που προσπαθούν να επιβάλουν ερήμην των εργαζομένων οι διοικούντες, είναι προάγγελοι ολοκληρωτικού ξεπουλήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα της μεγαλύτερης και πιο εύρωστης οικονομικά ΔΕΚΟ της χώρας μας και προοιωνίζουν μεγάλες αναταραχές στο άμεσο μέλλον. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως η διοίκηση του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου αυτοί διαψεύδονται από τα γεγονότα και τις εξελίξεις που τρέχουν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ. χωρίς να μας λένε τι μεσολάβησε και το τεράστιο σκάνδαλο που είχαν καταγγείλει ως αντιπολίτευση το βάφτισαν «συμφέρουσα συμφωνία» ως κυβέρνηση !
Μπορεί οι αρμόδιοι υπουργοί να αποφεύγουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις αλλά σύντομα η αλήθεια θα φανεί και ελπίζω να μην ισούται με έγκλημα εις βάρος της Εθνικής Οικονομίας, των εργαζομένων, και των καταναλωτών.

Χαϊδάρι 7/3/2005
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
E-mail: beneas13@hol.gr
Mέλος Σωματειακής Επιτροπής
Β.Ε.Ε. ΕΛ.ΠΕ.

Δημοσίευση: «ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας» Φύλλο 71 Μάρτιος 2005
«ΑΙΓΑΛΕΩ Η πόλη μας» Φύλλο 6 Μάρτιος, Απρίλιος 2005
«το Χαϊδάρι Σήμερα» Φύλλο 1 Απρίλιος 2005
«ΠΥΡΣΟΣ» Περιοδικό Π.Σ.Ε.Ε.Π. Τεύχος 23
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» Φύλλο 41 Μάρτιος 2005

Με σεμνότητα και ταπεινότητα…
Με σεμνότητα και ταπεινότητα προχωράμε, είπε ο Πρωθυπουργός και αμέσως οι Υπουργοί του με τους Κυβερνητικούς αξιωματούχους έσπευσαν να υλοποιήσουν την εξαγγελία αναγάγοντας το ρητό «διαίρει και Βασίλευε» σε σημαία τους. Στην αγωνία τους να επιτύχουν τους στόχους που έθεσαν ξεπουλώντας ότι βρουν μπροστά τους, επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία, στρέφοντας τους ανέργους ενάντια στους εργαζομένους, τους εργάτες ενάντια στους αγρότες, τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζομένους των Δ.Ε.Κ.Ο. ενάντια σε αυτούς των ιδιωτικών βιομηχανιών, τους γονείς και τους μαθητές κατά δασκάλων και καθηγητών, τους συνταξιούχους κατά των τραπεζικών... πιστεύοντας ότι έτσι το έργο τους γίνεται ευκολότερο και χωρίς αντιδράσεις από το κοινωνικό σύνολο. Ο εφησυχασμός, η ανοχή και ο διχασμός της κοινωνίας μας, κάνει ευκολότερα τα σχέδιά τους. Όμως σήμερα εμείς, αύριο εσείς ! Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στην υπερβολή, στον παραλογισμό, στο χάσιμο του μέτρου, στην επιβολή και τον ετσιθελισμό της εξουσίας. Όταν καίγετε το σπίτι του γείτονα κινδυνεύει και το δικό μας, εάν δεν λάβουμε έγκαιρα τα μέτρα μας και δεν αντιδράσουμε σωστά. Γι αυτό λοιπόν αντισταθείτε ! Μιλούν για προνομιούχους εργαζομένους λησμονώντας να μιλήσουν για τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών που αυτοί διορίζουν και για τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο Δ.Ε.Κ.Ο. Μιλούν για εργαζόμενους – ρετιρέ λησμονώντας να μιλήσουν για τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.
Μιλούν για ανταγωνιστικότητα λησμονώντας να μιλήσουν για τους μέσους όρους που ισχύουν στην Ε.Ε. όσον αφορά τις αμοιβές, τις ώρες εργασίας και τις ηλικίες συνταξιοδότησης.
Με σεμνότητα και ταπεινότητα κύριοι…
Ο Σ.Ε.Β. επιδιώκει για να είναι ανταγωνιστικός στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, κέρδη Αμερικανικά, νομοθεσία Ασιατική, και μισθούς Αφρικανικούς !
Με σεμνότητα και ταπεινότητα κύριοι…
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Με σεμνότητα και ταπεινότητα κύριοι…
Ναι στην ισότητα των εργαζομένων και των κοινωνιών, αλλά προς τα πάνω, όπως έλεγε κάποτε και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και όχι προς τα κάτω όπως ήθελαν οι θεωρίες του...
υπαρκτού σοσιαλισμού που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.
Με σεμνότητα και ταπεινότητα κύριοι…
Όχι στις μετακινήσεις με ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη ούτε κρουαζιέρες με υπερπολυτελείς θαλαμηγούς επωνύμων για να γιορτάσουμε το κλείσιμο των συμφωνιών μας... ως είθισται.
Με σεμνότητα και ταπεινότητα κύριοι…
Απαντήστε μας επιτέλους και στο καυτό ερώτημα που μας βασανίζει… δεξιοί ή αδέξιοι μας κυβερνούν; Με σεμνότητα και ταπεινότητα προχωράμε, είχατε πει ξεκινώντας κύριε Πρωθυπουργέ !
Ίδωμεν !

Χαϊδάρι 21/6/2005
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ρετιρέ ΕΛ.ΠΕ. B.E.E.
E-Mail: beneas13@hol.gr


Δημοσίευση: «το Χαϊδάρι Σήμερα» Φύλλο 4 Ιούλιος 2005
«ΠΥΡΣΟΣ» Περιοδικό Π.Σ.Ε.Ε.Π. Τεύχος 25
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ – ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ & ΧΗΜΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» Περιοδικό Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεύχος 13

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Ο πάνδημος ξεσηκωμός των Γάλλων τον φετινό Μάρτιο ενάντια σε όσα θέλουν να εφαρμόσουν για εμάς χωρίς εμάς είναι το κορυφαίο γεγονός της νέας εποχής που διανύουμε και που ο άνθρωπος δεν έχει καμιά αξία εμπρός σε όσα προστάζουν οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης. Διαισθάνομαι ότι ζούμε Ιστορικές στιγμές ηρωικής αντίστασης ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον μόχθο των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και την αμοιβή. Παρά την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται με ρυθμούς χιονοστιβάδας, τα πανεπιστήμια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα εργατικά συνδικάτα τάσσονται στο πλευρό των φοιτητών, η δημοτικότητα του Ντομινίκ ντε Βιλπέν κατρακυλά, ενώ γεννώνται συνειρμοί με τον εκρηκτικό Μάη του ’68. Οι Γάλλοι φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι που έχουν κατέβει στους δρόμους εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών τους και απηχώντας τους φόβους και τις ανησυχίες όλων των Ευρωπαϊκών λαών, μας δείχνουν τον δρόμο της καθολικής αντίστασης που πρέπει να ακολουθήσουμε για να περισώσουμε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας. Οι εκφραστές και τα όργανα τέτοιων πολιτικών πρέπει να κατανοήσουν πως ο δρόμος του αγώνα που μας δείχνουν οι Γάλλοι θα είναι ο μονόδρομος που θα ακολουθήσουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης μη εξαιρουμένου και του Ελληνικού, ο οποίος τελευταία γίνεται δέκτης πιέσεων και εφαρμογής παρόμοιων πολιτικών που εκπέμπονται από τους οικονομικά ισχυρούς σε αγαστή συνεργασία με τους υποτακτικούς διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας του τόπου μας. Τι να υποθέσει κανείς όταν βλέπει την γενιά και τους πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου που είναι σήμερα στην εξουσία να προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας; Για ποια οράματα αγωνιζόντουσαν τότε και τι πράττουν σήμερα; Επαγρύπνηση, ενότητα, αγώνας και καθολική αντίσταση της κοινωνίας μας, θα ματαιώσουν τα όποια σχέδια σκέπτονται να εφαρμόσουν για εμάς χωρίς εμάς.

Μάρτιος 2006
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
E-Mail: beneas13@hol.gr

Δημοσίευση: «ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας» Φύλλο 83 Απρίλιος 2006
«ΠΥΡΣΟΣ» Περιοδικό Π.Σ.Ε.Ε.Π. Τεύχος 28

Δεν υπάρχουν σχόλια: